Turistička ponuda Budve predstavljena u Londonu

Delegacija Budve predvođena predsjednikom opštine, Milom Božovićem, predstavlja turističku ponudu budvanske rivijere na jednoj od najznačajnijih turističkih berzi, 43. Svjetskoj berzi putovanja „WTM 2022“ - World Travel Market, koja se održava u Londonu od 7. do 9. novembra 2022. Godine.

Svjetska turistička berza u Londonu je jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, gdje svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije, avio kompanije, hoteli i hotelska preduzeća, turističke agencije i turoperatori, PR kuće itd. Ova turistička berza ove godine okuplja oko 3.400 izlagača iz preko 100 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i oko 3000 predstavnika medija.
Na štandu Crne Gore, pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budve svoju ponudu predstavljaju lokalne TO Bara, Podgorice, Kotora i Tivta, Air Montenegro, Aerodromi Crne Gore, turističke agencije Talas M, Gold Travel Agency i Montenegro Tourist Service, kao i hoteli HG “Budvanska rivijera”, HG “Montenegro Stars”, Vila Geba, The Chedi i Blue Kotor Bay.
Posjeta štanda i interesovanje za Crnom Gorom na ovoj turističkoj berzi je izuzetno veliko. Pored dvije avio kompanije (Easy yet i Rayan air) koje saobraćaju direktnim letovima ka Crnoj Gori, od 2023. godine će i kompanija Jet2holidays početi da saobraća na relaciji Mančester - Tivat. Ova kompanija nudi i mogućnost paket aranžmana koji uključuje avio karte, smještaj i prevoz do hotela.
Predstvanici Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva imali su sastanak sa predstavnicima avio kompanije “Jet2holidays”, na kojem je predložena zajednička saradnja kada je u pitanju web i outdoor marketing na britanskom tržištu.

Preko 50 britanskih turoperatora u svojoj ponudi ima Crnu Goru, među kojima se, kao značajniji, izdvajaju TUI UK, Jet 2 Holidays, Balkan Holidays, Saga, Exodus, Kuoni i drugi.
Budvanska rivijera, iz godine u godinu, bilježi konstantan porast broja gostiju sa britanskog tržišta, a prema podacima Uprave za statistiku Crne Gore – Monstat, u periodu januar-septembar 2022. godine, turisti iz Velike Britanije su ostvarili 11.204 dolazaka i 59.065 noćenja, i to samo u kolektivnom smještaju. Shodno boljoj avio povezanosti i većem broju turoperatora, očekuje se nastavak pozitivnog trenda i u 2023. godini.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti