TURISTIČKI BOOM: Ovaj dio Mediterana posjetilo je 1,5 miliona gostiju, iz čak 162 države

Roj turista koji su posjetili Antaliju, turističko središte na turskoj mediteranskoj obali, dostigao je brojku od 1,5 miliona u osam mjeseci, a strani turisti dolazili su iz čak 162 zemlje.

Guverner Antalije Ersin Yazıcı rekao je u srijedu za Anadolu Agency (AA) da se broj turista koji su posjetili Antaliju između 1. januara i 31. avgusta, popeo na gotovo 1,56 miliona, a da ih je najviše bilo u avgustu, čak 798.524, piše turski "Daily Sabah", a prenosi buka portal

Yazıcı je rekao da su Rusi ponovo dominirali kada su u pitanju strani turisti u Antaliji.

“Otprilike 438.790 turista došlo je iz Rusije u osam mjeseci, dok je 336.409 turista došlo samo u avgustu”, rekao je ističući da je međusobni nastavak letova između dvije zemlje značajno doprinio tim brojkama.

Ukrajinski turisti zauzeli su drugo mjesto nakon ruskih, sa 278.945 turista koji su odmor proveli u Antaliji.

On je naveo da su Njemačka i Velika Britanija, također, važna tržišta za Antaliju. Turista koji dolaze iz Njemačke i Velike Britanije za osam mjeseci zabilježeno je 211.119, odnosno 115.080.

Poljska, Bjelorusija, Moldavija, Holandija, Švajcarksa, Rumunija, Srbija i Francuska takođe su visoko na listi zemalja iz kojih su u prvih osam mjeseci ove godine turisti dolazili u Antaliju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti