U 2021. prikupili smo 5 tona i 740kg iskorišćenog papira!

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma tokom minule godine prikupilo je 5 tona i 740k kilograma iskorišćenog papira.

" Svaka tona recikliranog papira spasi 17 stabala drveća od rušenja, prosječne strarosti od 15-20 godina.Na ovaj način mi smo doprinjeli očuvanju 97,5 stabala od rušenja. S obzirom da Vlada Crne Gore radi na procesu digitalizacije javne uprave, to će značiti dodatno smanjenje potrošnje papira, a samim tim i očuvanje većeg broja stabala drveća!

Budimo odgovorni, čuvajmo prirodu, čuvajmo šume recikliranjem iskorišćenog papira!", poručuju iz ovog vladinog resora.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti