U Akademiji znanja predavanje o jogi

U subotu 1. aprila od 16.00 do 18.00 časova direktor Međunarodne asocijacije za ljudske vrijednosti u Danskojakob Lund besplatno će za sve zainteresovane održati predavanje o jogi.

Vježbe disanja i drevne tjelesne prakse mogu podržati proces oslobađanja od stresa, "probavljanja" utisaka i ponovnog povezivanja sa samima sobom i drugim ljudima. To se ne odnosi samo na naš posao, već i na sve druge aspekte našeg života.
Naučno je dokazano da ove vježbe poboljšavaju imuni sistem, snižavaju krvni pritisak, smanjuju upale i dovode do stvaranja hemikalija u tijelu zbog kojih se osjećamo življe i zadovoljnije.
Čak i ako osoba ne osjeća da je pod stresom, ne postoji ograničenje koliko možemo proširiti svoje unutrašnje kapacitete. Ove prakse će takođe povećati našu kreativnost i proširiti našu svijest.
Razgovor će uključivati sljedeće teme:
- Da li je vaše „dugme za gašenje“ jednako
dobro kao i „dugme za paljenje“?
- Funkcije nervnog sistema
- Značaj i dobrobiti vježbi disanja
- Veza između tijela, daha, nervnog sistema i uma
- Praktične vježbe
- Pitanja i odgovori.
“Promjenom načina disanja, mijenjaju se naše reakcije na stres.”
Jakob Lund je direktor Međunarodne asocijacije za ljudske vrijednosti u Danskoj. Od 1995. godine proučava i praktikuje drevna znanja o disanju, meditaciji i jogi, a od 2000.god. dijeli svoje znanje dok putuje svijetom vodeći obuke za trenere i specijalizovane programe za zatvore i zavisnosti.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti