U Budvi boravi ekipa NTV - jedne od najgledanijih ruskih televizija

Stari grad, predivna obala budvanske rivijere, autentična domaćinstva i interesantni specijaliteti u popularnim restoranima, koje neizostavno posjećuju i ruski turisti – pronaći će značajno mjesto u najnovijem serijalu emisije “Poedem, Poedim” (Let's Go, Let's Eat) jedne od najgledanijih ruskih televizija – NTV.

Ekipa televizijskog kanala koji ima preko 54 miliona gledalaca na mjesečnom nivou, boravi u Crnoj Gori od 10. do 16. oktobra, a pored Budve kadrovi i razgovori se snimaju i u Baru, Žabljaku i Kolašinu.

Koncept emisije koja je 2016. godine bila proglašena najboljom putopisnom emisijom, osvojivši prestižnu nagradu “National Geographic Traveler Awards” je da voditelj kroz lično iskustvo degustiranja lokalne hrane, ali i razgovore sa zanimljivim domaćinima i obilazak atraktivnih turističkih destinacija, ispriča priču o gradu i državi, iz drugačije perspektive. Autor emisije, Italijan – Federiko Arnaldi, nije krio oduševljenje Budvom i svim onim što je otkrio.

“Ovo je drugi put da dolazim u Crnu Goru iz koje sam ponio lijepe uspomene o kojima sam razmišljao cijele godine. Ovih dana smo posjetili Budvu koja je na mene ostavila poseban utisak. Odmah sam osjetio atmosferu kao kod kuće, poznate slike, more, Stari grad Budva, uske uličice i sve drugo što toliko podsjeća na moju Italiju. Crna Gora me ponovo iznenadila i sada je vidim iz potpuno drugog ugla.” – ističe popularni televizijski novinar i autor.

Boravak ekipe ruske televizije “NTV” organizovala je Nacionalna turistička organizacija, uz podršku TO Budva, TO Bar i TO Žabljak, a očekuje se da će nova epizoda emisije “Poedem, Poedim” iz Crne Gore, poput prethodne, emitovane u februaru, privući veliku pažnju gledalaca, kako u Rusiji, tako i u zemljama ruskog govornog područja kao što su Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Azerbejdžan, gdje “NTV” bilježi veliku gledanost.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti