U Budvi odmara nešto više od 13 hiljada gostiju

Prema poslednjim podacima Turističke organizacije u Budvi boravi 13.372 turista, od čega u privatnom smještaju oko 8.000.

Od prijavljenih gostiju u privatnom smještaju više od 3.600 je iz Ukrajine, a više od 2.500 iz Rusije. Ostali gosti su iz Srbije i Bjelorusije. Kada je u pitanju struktura gostiju u hotelskom smještaju najbrojniji su gosti iz Albanije, Francuske, Njemačke, Engleske, Srbije, Turske, Austrije i Crne Gore. Od ukupno 139 hotela koji se nalaze na teritoriji opštine Budva trenutno radi 80.

Foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti