U hotelima boravilo 116 hiljada gostiju

U Crnoj Gori u aprilu u kolektivnom smještaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 116 381 dolazaka i 317 870 noćenja turista.

“Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju 84,1% ostvarili su strani, a 15,9% noćenja ostvarili su domaći turisti.U strukturi noćenja po vrstama turističkih mjesta u aprilu 2024. najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima (83,9%), glavnom gradu (10,1%), ostalim mjestima (3,3%) i planinskim mjestima (2,8%)”, saopšteno je iz MONSTAT-a.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti