U Kotoru završene tradicionalne zimske karnevalske fešte

Velikom karnevalskom povorkom glavnom gradskom saobraćajnicom, sa preko dvije hiljade učesnika, suđenjem  i spaljivanjem karnevala završene se Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte.

Predvođeni Kapom karnevala Brankom Knezovićem i kraljicom Teom Grgurović,  preko 30 karnevaskih grupa, maštovite i brojne maske iz Kotora, Tivta, Budve, Tuzi i gosti iz Ljubuškog,  Gradske muzike iz Kotora i Đenovića, mažoretke „Fešta“ i „Alisa“ iz Kotora, „Modest“ iz Tivta i “Lili” iz Herceg Novog,  kao i štićenici Doma starih „Grabovac“ iz Risna  uveličali su i ovako brojnu povorku koja je MANOLU DE LA MONTANJU  zvanog TROFAZNI ispratila na vječni počinak. 

Nakon kazne – smrt spaljivanjem fešta se nastavila na Trgu od oružja uz VIS “Tetra” i Ansambl Toć” . 

Karnevalski žiri u sastavu: predsjednica Maja Uskoković, direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore Koror i članice Ljuba Šljuka i Dijana Dika Saveljić imale su težak zadatak da izaberu najbolje maske. Pored prva tri mjesta, odlučile su da se dodijele i specijalne nagrade i to karnevalskoj  grupi Savjeta roditelja O.Š Njegoš  sa maskom “RAZIGRANI SVEMIR", zatim PPU „OSMIJEH“ za  maske  MORSKE SASE I RIBICE NEMO kao i djeci okupljenoj u okviru karnevalske radionice Kulturnog centra   koju su vodili Boris i Snežana Radović, za  masku TA TVOJA BARKA MALA. 

Kapo i kraljica karnevala podjelili su pehare  najboljim maskama prema odluci žirija. Pehar za treće mjesto osvojila je najbrojnija karnevalska grupa JPU “Radost” sa maskom TRATINČICE i ALISE U SVIJETU BAJKI. 

Drugo mjesto pripalo je karnevalskoj grupi KARAMPANA i maski PEŠKARIJA, a prvo mjesto karnevalskoj grupi MLADI FEŠTAĐUNI za masku KARAMBOL. Njima je prelazni pehar uručio Vasilija Bajrović u ime karnevalske grupe ZA DEŠPET koja je prošle godine odnijela titulu pobjednika.  

Na prepunom Trgu od oružja održan je koncert Crvene jabuke. 

Program je sa glavne bine vodio novinar Sabrija Vulić. 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti