U Luksemburgu veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Belgiji direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković i direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreovski sastali su se, danas, sa izvršnim direktorom avio kompanije "Luxair" Žilom Fejtom u Luksemburgu.

Tom prilikom, direktorica Tripković-Marković izrazila je zadovoljstvo činjenicom da ova kompanija direktnim letovima povezuje Crnu Goru i Luksemburg i time značajno doprinosi ostvarenju turističkog prometa sa ovog tržišta.  Ona je predstavila integralnu ponudu destinacije, aktuelne paket aranžmane i hotelsku ponudu za ovu ljetnju turističku sezonu, ali i narednu zimsku sezonu.

“Podaci LuxairTours-a pokazuju da buking za Crnu Goru do polovine marta 2022.g već prevazilazi brojke ukupnog bukinga za 2021.g. Ovo je izuzetno ohrabrenje za NTO i turističku privredu Crne Gore da intenziviraju aktivnosti na ovom tržištu i s tim u vezi u kratkom roku biće realizovana i posjeta medija iz Luksemburga kao i predstavnika Luxair-tours-a Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i LuxAir-a, kao i poslovna radionica, a u cilju detaljnijeg upoznavanja sa ponudom i uspostavljanja kontakata sa predstavnicima turističke privrede. Crna Gora je destinacija koja ima veliki potencijal za različite vrste ponude a na sastanku je iskazano je veliko interesovanje za našu destinaciju, naročito za luksuzni turizam, eko i aktivni turizam,” istakla je nakon sastanka direktorica Nacionalne turističke organizacije dr Ana Tripković Marković.

Aerodromi Crne Gore postaju sve vidljiviji u evropskoj javnosti, a samim tim i sve značajnija karika crnogorske privrede.

Nakon realizacije niza uspješnih aktivnosti koji, u konačnom, znače veću posjećenost Crne Gore i puniji državni budžet, na sastanku sa predstavnicima Luxaira otvorena je tema održavanja direktne linije sa Luksemburgom tokom cijele godine.

 "Na ovaj način, Aerodromi Crne Gore bi se svrstali u red uglednih i povlašćenih kompanija, a na dobitku bi bila i država. Raspoloženje sa luksemburške strane postoji, pitanje je samo da li će oni u kratkom roku uspjeti da riješe izvjesne operativne procedure", kazao je nakon sastanka izvršni direktor ACG Goran Jandreoski.

"Podsjećam da smo ranije dogovorili da će 'Luxair' od jula letjeti dva puta nedjeljno na destinaciji Podgorica – Luksemburg - Podgorica. Ovo je prilika da još jednom pozovem našu cijenjenu dijasporu da posjete svoj dom, ali vjerujem da ćemo dočekivati i izvorne stanovnike. ACG su vaša prva destinacija i dočekaćemo vas kako dolikuje - domaćinski. Dobrodošli u Crnu Goru!", kazao je Jandreoski nakon sastanka.

Sastanku su prisustvovali i crnogorski ambasador za države Beneluksa Ivan Leković i savjetnik direktorice NTOCG Amel Dedeić.

Tokom posjete Luksemburgu delegacija iz Crne Gore, imala je zvanične sastanke u Generalnoj direkciji za turizam u Ministarstvu ekonomije sa  gđ-om Jeanne Tonnar i g-dinom Luisom Soaresom, kao i sa direktorom Nacionalne turističke organizacije Luksemburga  g-dinom Sebastien Reddeker.

Takođe, predstavnici NTO CG sastali su se i sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore u Luksemburgu ZK “Bihor Luksemburg”, “Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu”, “Udruženje Luksemburg-Crna Gora” i udruženje “BD Fond”.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti