U Podgorici za vikend kontrolisano 60 lokala – izrečeno 24 novčane kazne

Na području opštine Podgorica tokom petka i subote veče Turistička inspekcija sprovela je akcijske kontrole primjene epidemioloških mjera ali i uopšte poslovanja ugostiteljskih objekata. Kontrolisano je sprovođenje epidemioloških, odobrenja za obavljanje djelatnosti, izdavanje računa, kao i konzumiranje duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru.

 

Tom  prilikom ova inspekcija kontrolisala je 60 ugostiteljskih objekata, pri čemu je utvrđeno 19 nepravilnosti. Zbog neposjedovanja jednog od uslova iz nacionalne digitalne kovid potvrde Turistička inspekcija je podnijela 1 krivičnu prijavu.

Ova inspekcija je zbog nenošenja zaštitnih maski od strane zaposlenog osoblja i zbog nedozvoljene konzumacije duvanskih proizvoda u objektu podnijela 5 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 24 prekršajna naloga u iznosu od 9.700 eura.

Turistička inspekcija će u narednom periodu nastaviti sa kontrolama ugostiteljskih objekata, a kada je riječ o kovid potvrdama podsjećamo sve ugostistelje da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, te da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti.

Za sve nepravilnosti pozivamo građane da prijave na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555  555

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti