Uhapšen načelnik Komunalne policije Budva i rukovodilac Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala – Specijalnog policijskog odjeljenja su protiv načenika Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva A.M. (41) i rukovodioca Sektora za planiranje i razvoj u „Vodovodu i kanalizacije“ d.o.o. Budva I.Đ. (43) Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Ova lica su lišena slobode i privedena Specijalnom državnom tužilašatvu koje im je odredilo zadržavanje u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Osnovano se sumnja da je A.M. krivično djelo izvršio na način što je kao službeno lice – javni funkcioner, načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Opštine Budva, zloupotrijebio službena ovlašćenja tako što je 17. juna, dao nalog komunalnim policajcima da službenim vozilim koje koristi ova služba da blokiraju saobraćajnicu na Jadranskom putu u Budvi kako bi spriječili redovno odvijanje saobraćaja.

U blokadi saobraćaja je osim pripadnika Komulane policije sa službenim vozilom preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ aktivno učestvovao i osumnjičeni I.Đ. čime su teže povrijedili prava građana na slobodno kretanje blokirajući putni pravac Budva – Tivat.

Prilikom dolaska na pomenutu raskrsnicu na službenim vozilima komunalne policije je korištena rotaciona – svjetlosna signalizacija, a nakon što su ostavili zaključana vozila komunalni policajci i I.Đ. su se udaljili, na koji način su blokirali putni pravac Budva –Tivat u dužem vremenskog intervalu i spriječili redovno odvijanje saobraćaja.

Na osnovu do sada prikupljenih obavještenja utvrđeno je da su prethodnih dana tokom političkih protesta građana ispred i unutar zgrade Opštine Budva a po nalogu osumnjičenog načelnika Komunalne policije A.M, službenici Komunalne policije Budva svakodnevno učestvovali u tim protestima.

U ovim protestima učestvovali su i službenici Službe zaštite i spasavanja opštine Budva i opštinskog vodovodnog preduzeća koristeći službena vozila, a po naređenju osumnjičenog A.M. korišćena su i vozila Komunalne policije. Tačnije, 17. juna u ranim jutarnjim časovima po naređenju osumnjičenog A.M. komunalna policija je na platou opštine Budva parkirala službeno vozilo, neposredno uz vrata sporednog ulaza zgrade Opštine, sprječavajući na taj način očekivani ulazak u zgradu Opštine Budva službenika Upravne inspekcije kojima je prethodnog dana takođe onemogućen ulazak u zgradu Opštine.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti