Uprava za inspekcijske poslove nastavlja sa aktivnostima sprečavanja nelegalne eksploatacije šuma

Na nedavno održanoj sjednici Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević najavila je nastavak udruženih aktivnosti sprečavanja neleglalne eksploatacije šuma.

U skladu sa tim, inspektori tržišne, radne i šumarske inspekcije su na terenu i u okviru svojih nadležnosti preduzimaju upravne mjere. U prethodna 3 dana u 4 opštine, odnosno u Plavu, Rožajama, Beranama i Andrijevici izvršili su ukupno 101 inspekcijski nadzor, pri čemu je utvrđeno 29 nepravilnosti i izdato 34 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 14.700 eura.

Naime, inspektori/ke Odsjeka za tržišnu inspekciju su u toku pojačanog nadzora izvršili 13 inspekcijskih nadzora kada su u Plavu zatekli pet, a u Rožajama dva fizička lica, koja su obavljala trgovinsku djelatnost, proizvodnju i promet drvnih sortimenata, a da o početku obavljanja djelatnosti trgovine nijesu podnijeli prijavu nadležnoj inspekciji. Tom prilikom subjektima nadzora zabranjeno je dalje obavljanje djelatnosti, odnosno donešena su rješenja o privremenoj zabrani rada i izrečene propisane novčane kazne.

Radna inspekcija izvršila je 22 inspekcijska nadzora pri čemu je zabilježeno 5 nepravilnosti i izdata 3 prekršajna naloga u iznosu od 8.500 eura. Šumarski inspektori izvršili su 66 inspekcijskih nadzora u ovoj akciji pri čemu su naišli na 15 nepravilnosti i izdali 13 prekršajnih naloga u iznosu od 4.800 eura, a podnijeta je i 1 krivična prijava.

U duhu pomenutih aktivnosti juče je direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević zajedno sa sekretarom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevanom Gajevićem bila u obilasku šuma u Bijelom Polju, gdje su se sreli i sa gospodinom Dušanom Bakovićem koji je načelnik regionalnog CB za sjevernu regiju.

Na ovaj način utvrđena je tijesna međuinstitucinalna saradnja kao i direktna uključenost Uprave policije u naporima da se sa svim ostalim nadležnim državnim organima aktivno učestvuje u rješavanju ovog decenijskog problema.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti