Uz obavezne maske: Disneyland u Kaliforniji se otvorio nakon 412 dana pauze

Tematski park Walta Disneya u Kaliforniji otvorio se prvi put nakon više od godinu dana pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, ali uz obavezne maske, socijalnu distancu i mjerenje temperature posjetiocima.

“Najsretnije mjesto na zemlji" otvoreno je samo za stanovnike Kalifornije u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama ove države, a kapacitet je ograničen na 25% kako bi se omogućilo socijalno distanciranje.

U opisu fotografija prvih posjetilaca koje su objavili na Twitteru, iz Disneylanda su napisali: "Magija je tu! Nakon dugog izbivanja, Disneyland Resort je ponovo otvorio svoja vrata i prvi gosti su bili oduševljeni što su počeli stvarati uspomene".

Gosti, stariji od 2 godine, morali su nositi maske za lice i nije bilo uobičajenih zagrljaja s kostimiranim likovima poput Mickeya Mousea i Snjeguljice.

Takođe, neće biti parada, a noćni vatrometi stavljeni su na čekanje kako bi se spriječilo stvaranje gužvi .

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti