Veliko interesovanje za Crnu Goru rezultiralo potražnjom za većim brojem direktnih letova

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG), predstavila je turističku ponudu destinacije na sajmu turizma "Balttour" u Rigi.

Ovaj sajam je od velikog značaja za predstavljanje Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije na tržištu Letonije, Litvanije i Estonije, jer okupi oko 900 izlagača iz 30 svjetskih destinacija, 5.000 profesionalaca iz oblasti turizma iz baltičkih zemalja, a sajam posjeti preko 30.000 posjetilaca.

Poslovni sastanci i B2B događaj koji je organizovan u sklopu prvog dana sajma je okupio rekordno veliki broj turoperatora i privrednika iz baltičkih zemalja. Ovo je bila prilika za umrežavanje, kao i predstavljanje novina kada je u pitanju crnogorska turistička ponuda. Počasna konzulka Crne Gore u Letoniji, Helena Ruduša, prisustvovala je B2B događaju i poručila da se uvjerila da vlada izuzetno veliko interesovanje za Crnu Goru. Posjetioci su bli oduševljeni mogućnošću da probaju hranu i piće crnogorske kuhinje, koje je obezbijedila kompanija „Plantaže“, kao i da osvoje neke od vrijednih nagrada, za koje su se pobrinuli Budvanska rivijera, Portonovi i turistička agencija “Gold Travel“, kao i NTO CG.

Veliko interesovanje za Crnu Goru potvrđuje i statistika koja pokazuje da je tokom prvih sedam mjeseci 2023. godine Crnu Goru posjetilo 20.285 turista iz Letonije, Litvanije i Estonije, što predstavlja povećanje od 77% u odnosu na 2022. godinu. Ovi turisti su ostvarili 111.787 noćenja, što je porast od 76% u odnosu na prethodnu godinu.

Kada je u pitanju kolektivni smještaj za prvih jedanaest mjeseci 2023.godine, zabilježeno je 26.996 turista, što je povećanje od 103% u odnosu na 2022. godinu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti