VIDEO Sunce sprema spektakl u utorak!

Prva pomrčina Sunca u ovoj godini ponudiće pravi spektakl. No, na žalost samo će rijetki imati prilike uživati u njoj.

U utorak, 29. aprila, Sunce će izgledati kao vatreni prsten. Uživo će je moći vidjeti samo stanovnici malog dijela Australije i Tasmanije, javlja Net.hr.

To će bit će kružna, a ne potpuna pomrčina i dogodiće se u trenutku kad je Mjesec na svojoj najudaljenijoj tački od Zemlje, pa Sunce ne može biti u potpunosti prekriveno.

Dok se pomrčina Mjeseca događa samo kad je pun, pomrčina Sunca moguća je samo tokom mladog Mjeseca. Polovina svijeta je imala priliku vidjeti nedavnu pomrčinu Mjeseca, 15. aprila. Nakon te pomrčine obično slijedi pomrčina Sunca.

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti