Vlada dala saglasnost Morskom dobru da raspodijeli dobit

Vlada je saglasnost na odluku o raspodjeli neraspoređene dobiti Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2020. godinu koju je donio Upravni odbor Javnog preduzeća.

Odlukom se 1.779.614,80 eura raspoređuje za realizaciju više konkretnih projekata, a 762.692,06 eura raspoređuje Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom za više projekata iz nadležnosti ovog javnog preduzeća.Takođe, data je  saglasnost na Izmjenu Plana korišćenja sredstava Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore za 2020. godinu, koje je donio Upravni odbor Javnog preduzeća. Izmijenjenim planom tretiraju se umanjeni prihodi preduzeća zbog odluke da u okviru Vladinog III paketa socio-ekonomskih mjera podrške građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa bude smanjena godišnja naknade zakupaca koji obavljaju sezonsku djelatnost na kupalištima, privremenim lokacijama i pristaništima.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti