Vlade Divac sportski ambasador Luštice Bay- predstavljanje projekta "treniraj kao šampion"

Proslavljeni košarkaš svjetskog ugleda, Vlade Divac, postaje sportski ambasador naselja Luštica Bay. U okviru projekta „Treniraj kao šampion“, u ponedjeljak, 12. jula  u 10 časova biće potpisan ugovor o saradnji i najavljeno održavanje prvog Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu u Luštici Bay, nadomak Tivta.

Početak saradnje Luštica Bay sa Vladem Divcem obilježava organizacija Ljetnjeg košarkaškog kampa za djecu, koji se održava od 2. do 8. avgusta, na novootvorenom košarkaškom terenu u naselju Central Luštica Bay. Kamp će biti besplatan za djecu iz Radovića i Tivta, a pridružiće se i djeca iz Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj. Grupa mališana iz ovog centra, zajedno sa svojim direktorom, kao i djeca iz lokalnog košarkaškog kluba „Teodo“, prisustvovaće susretu sa sportskom legendom velikog srca.

Nekadašnji centar šampionske jugoslovenske reprezentacije, jedan od prvih Evropljana koji je otvorio vrata igračima sa starog kontinenta u NBA, a potom zaslužio svoje mjesto u „Kući slavnih“ američke košarke, što je najveće priznanje koje se u ovom sportu može dobiti, poznat je po svom dugogodišnjem humanitarnom radu i posvećenosti razvoju mladih košarkaških talenata, zbog čega nosi i titulu ambasadora dobre volje Ujedinjenih nacija.

„Divan je osjećaj kada udružujemo snage da djecu usmjerimo na sport kao jedan od najboljih načina za podsticanje druženja i razvoja mladih. Iz sopstvenog iskustva, mogu djeci prenijeti poruku da posvećenost i upornost, uz talenat i pravi timski rad u dobroj ekipi, u sportu donose izuzetna postignuća koja čovjeka ispunjavaju velikim ponosom“, kaže Vlade Divac. Jedan od najomiljenijih sportista sa naših prostora dodaje da sa zadovoljstvom želi da pomogne djeci iz okolnih mjesta koja čine prve korake na novom košarkaškom terenu naselja Luštica Bay, gdje sa porodicom provodi veliki dio ljetnje sezone.

Košarkaški kamp je dio projekta podrške Luštice Bay razvoju sporta u lokalnoj zajednici, pod nazivom „Treniraj kao šampion". Ovaj kamp će svake godine tokom ljeta okupljati djecu uzrasta od 8 do 13 godina i od 14 do 18 godina, odnosno osnovce i srednjoškolce. Kamp za djecu uzrasta osnovne škole biće koncipiran u okviru razvoja osnova košarke, dok će srednjoškolski kamp biti prilagođen djeci koja žele da postanu profesionalni košarkaši. U kampovima će biti angažovani profesionalni treneri iz Eurolige, kao i drugi gostujući treneri.

Ovog ljeta će biti organizovan i vaterpolo kamp, u kome će možda stasavati i neke nove „ajkule“ crnogorske reprezentacije. U planu je i kamp za buduće teniske šampione, već od sljedećeg ljeta.

Prema riječima Milice Starčević, menadžerke za razvoj projekta Luštica Bay, saradnja sa Vladem Divcem je dobar uvod u sportsku i humanitarnu poruku koju šalje kompanija Luštica Development.

„Imajući u vidu renome gospodina Divca, kao i njegovu ljubav prema nađem projektu, ovakva inicijativa je prvi korak ka zajedničkim sportskim projektima koji su dio budućeg plana za razvoj naselja Centrale. Vjerujemo da ćemo na ovaj način podstaknuti mlade ljude da se bave sportom, kao i da razvijaju sportski duh usvajajući savjete i vještine najuspješnijih imena u svijetu sporta sa naših prostora.“

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti