Waldorf Astoria: Na Maldivima otvoreno odmaralište u kojem jedno noćenje košta i do 80.000 dolara

Na Maldivima je napravljen resort - privatno ostrvo Waldorf Astoria Ithaafushi na kojem jedno noćenje košta čak 80.000 dolara.

Maldivi su izuzetno popularna turistička destinacija koju čini 1.200 malih ostrva i odmarališta na njima su uglavnom privatna. Na svakom ostrvu nalazi se po jedno odmaralište, a neka od njih mogu ispuniti
potrebe izuzetno zahtjevnih posjetilaca.Jedno takvo odmaralište je Waldorf Astoria Ithaafushi koje je otvoreno ove sedmice. Prostire se na 32.000 metara kvadratnih i kao takvo je najveće odmaralište, privatno ostrvo na Maldivima. Jedno noćenje na ovom otoku može koštati i do 80.000 dolara.
Namijenjeno je za smještaj 24 gosta u tri objekta. Riječ je o vilama s bazenima i direktnim pristupom plaži. Arhitektura prostora je opisana kao "dosjetljiva, a istovremeno moderna. Šarm kojem se ne može odoljeti". Svaki gost ima svoj personalni tim ljudi koji ga uslužuje. "Prostor je osmišljen da bi zadovoljio najizbirljivije posjetioce. Ostrvo je odraz ekskluzivnosti, a nalazi se na jednom od najinspirativnijih mjesta na svijetu. Posvećeni tim pruža svaku uslugu", izjavio je Nils-Arne Schroeder iz kompanije Waldorf Astoria kao partnerske kompanije Hilton Asia Pacific. Do ovog ostrva je lako doći s međunarodnog aerodroma u glavnom gradu Male. Gosti mogu doći vožnjom u jednoj od šest jahti odmarališta, koja traje 40 minuta. Za one koji žele uživati u nevjerovatnom pogledu dostupan je hidroavion kojim let do ostrva traje 15 minuta. Kada je u pitanju ishrana, gostima je na raspolaganju kulinarski tim koji može pripremati namirnice po različitim željama. Naravno, moguće je uživati u vodenim sportovima, ronjenju i vožnji jahtom.
Tretmani u wellness centru su također pilagodljivi potrebama posjetlaca. Tu su i prostor za meditaciju i jogu, kao i poseban bazen za djecu i prostor za igru. Maldivi su od 15. jula prošle godine ponovo otvoreni za turiste iz cijelog svijeta. Većina njih ne mora ići u karantin po dolasku, ali se mora predočiti negativan PCR test na koronavirusa urađen najkasnije 96 sati prije polaska.
Međutim, i Maldive je teško pogodila pandemija koronavirusa, baš kao i većinu država koje se oslanjaju na turizam. Prema podacima Svjetske banke, turizam čini dvije trećine od ukupnog BDP-a ove zemlje.
Turistički procvat Maldivi su doživjeli 2019. kada je broj posjeta porastao za 14,7 posto i ukupan broj je bio rekordnih 1,7 miliona. Posjeta je rasla iz godine u godinu. Nadležni su se nadali da će 2020.
broj posjeta iznositi dva miliona.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti