Zaploviće 2022: Kruzer Norwegian Prima ima karting stazu i tobogan slobodnog pada

Ljubitelji krstarenja uskoro će imati priliku uživati na novom kruzeru kompanije Norwegian Cruise Line pod nazivom Norwegian Prima.

Kruzer će zaploviti u augustu 2022. godine, a već sada je postao najtraženiji u cijeloj floti pomenute kompanije. Kada su se počele primati rezervacije u maju, oboreni su svi rekordi i to prije nego su zainteresovani imali priliku vidjeti šta sve nudi.

Norwegian Prima ima najveću karting stazu koja je napravljena na jednom kruzeru, a ujedno je i prva na tri etaže. Duga je oko 420 metra i sastoji se od 14 oštrih zavoja. Na njoj istovremeno može voziti 15 trkača, a na jednom dijelu je moguće vidjeti "otvoren" pogled na okean. Karting na ovom kruzeru može dostići brzinu od 50 km/h. Ovo je dosad najbolja karting staza na kruzeru kompanije Norwegian Cruise Line, ali ipak nije prva. Kruzer koji je porinut 2017. godine pod nazivom Norwegian Joy je imao prvu karting stazu, a imaju ih i kruzeri Bliss (2018.) i Encore (2019).

Oni koji su željni uzbuđenja mogu uživati u "prvom suhom toboganu slobodnog pada". Radi se o toboganu koji vodi kupače velikom brzinom niz bočnu stranu kruzera te oni dožive "najveću G silu u odnosu na bilo koje slično iskustvo u industriji kruzera". Tobogan je nazvan The Drop, a oni koji se žele takmičiti u slobodnom padu, mogu izabrati tobogan The Rush koji omogućava spuštanje dvije osobe istovremeno.

Kruzer Prima je prvi na svijetu koji ima trospratno kino, a koje se može transformisati u noćni klub sa velikim plesnim podijem.

Također, u unutrašnjosti kruzera se nalazi virtelni gaming kompleks The Galaxy Pavilion, koji će sadržavati 14 atrakcija uključujući simulaciju golfa.

Aqua Park i Main Pool lokacija, uključujući tobogan Tidal Wave, pružit će dodatnu zabavu gostima.

Posebna pažnja je posvećena aktivnostima na otvorenom, tako da kruzer ima vanjski vrt sa skulpturama i skupocjenim umjetničkim djelima, šetalište i dva bazena. Šetalište uključuje staklene providne mostove koji "vise" iznad okeana. La Terraza će poslužiti za obroke na otvorenom.

Gostima će biti na raspolaganju restorani i hala sa međunarodnom hranom, a u njoj će moći uživati u zatvorenom i na otvorenom.

Prima može primiti 3.215 gostiju, a riječ je o kruzeru dugom 294 metra i teškom 142.500 tona. Kruzer nudi čak 13 kategorija apartmana.

Pristup kompleksu apartmana The Haven koji se prostire na osam paluba omogućen je samo korištenjem ultra-premium kartice. Ovaj dio kruzera posjeduje odvojeni bazen, spa, saunu i drugo. Postoji i odvojeni prostor za odrasle pod nazivom Vibe Beach Club s barom i dva jacuzzija.

Prima na prvo putovanje kreće sljedeće godine, a to će biti osmodnevno krstarenje iz Amsterdama do norveških fjordova i baltičkih regija. Potom će većina krstarenja biti bazirana na Karibe tokom jesenje i zimske sezone.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti