Započeo rad na sprovođenju akcionog plana u domenu elektronskog plaćanja

Inicijalni sastanak operativne grupe za pitanje elektronske naplate iz inostranstva za usluge i proizvode iz Crne Gore održan je 12. marta u prostorijama Centralne banke Crne Gore. Sastanak je iniciran u svrhu realizacije aktivnosti iz akcionog plana Programa za podsticanje inovativnih startapova (2019 - 2021), koji je Vlada usvojila 27. decembra 2018. godine, a učestvovali su predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva nauke, Centralne banke Crne Gore i Udruženja banaka.

Vlada Crne Gore je kroz usvojen Program potvrdila svoju odlučnost u obezbjeđenju povoljnih uslova za poslovne subjekte iz Crne Gore da posluju putem interneta. Kroz ranije kontinurane aktivnosti prema globalno najzastupljenijoj kompaniji u ovoj oblasti, PayPal, Vlada je iskazala svoju otvorenost za poslovanje ove kompanije u Crnoj Gori, ali odluka o poslovanju na našem tržištu u potpunosti je u rukama same kompanije.

Kako bi uticali na odluku kompanije, biće formirana radna grupa koja će u toku 2019. godine intenzivno raditi na svim poljima gdje bude neophodno, kako bi se pregovori s kompanijom uspješno okončali. Radna grupa će objediniti aktere iz državnog, poslovnog i civilnog sektora.

 

VEZANO: Zašto i kako biti pravilno prisutan na Internetu?

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti