Zatvorena trećina svih svjetskih destinacija

Prema istraživanju Svjetske turističke organizacije, UNWTO, više od 30% svih svjetskih destinacija potpuno je zatvoreno za međunarodni turizam. Ovakva odluka posebno je primjetna kod većine evropskih zemalja, ali i azijskih država, kao i država na Tihom okeanu.

Izvještaj UNWTO-a o ograničenjima putovanja daje sveobuhvatan pregled za 217 destinacija širom svijeta. Iako su prethodni izvještaji pokazali pomak prema ublažavanju ili ukidanju ograničenja putovanja, najnoviji pokazuje kako je ozbiljnost epidemiološke situacije natjerala vlade na malo drugačiji i ozbiljniji pristup.

Od početka februara, gotovo trećina, odnosno 32% svih odredišta širom svijeta potpuno je zatvoreno za međunarodni turizam. Od toga je 38 najposjećenijih destinacija neprekidno zatvoreno najmanje 40 nedjelja.

Sve veći broj zemalja širom svijeta sada od međunarodnih turista zahtijeva da po dolasku pokažu negativni PCR ili antigenski test, a 32% svih svjetskih odredišta sada navodi takve testove kao svoj glavni uslov za međunarodne dolaske koji se često kombinuju sa obaveznim karantinom. Vakcina će biti, po svemu sudeći, jedini vjerodostojni argument u budućnosti koji će omogućiti turistima da ponovo putuju.

Izvor: tumagazin.rs

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti