Zbog prirodne erozije: srušio se čuveni Darvinov luk na Galapagosu

Poznata formacija stijene pod nazivom Drvinov luk, odnosno Darvinova kapija, koja se nalazi na Galapagosu, urušila se u more zbog erozije.

Vrh Darvinovog luka, formacije koja se nalazi na sjevernom dijelu arhipelaga, srušio se zbog "prirodne erozije", saopštilo je ekvadorsko ministarstvo okoline. Fotografije urušene strukture sada prikazuju samo dva stuba, a objavljene su na profilima društvenih mreža ministarstva zajedno sa informacijama koje potvrđuju ovaj događaj.

Ova lokacija je pod zaštitom UNESCO-a i dom je brojnih endemskih životinjskih i biljnih vrsta. Jedna od turističkih kompanija koja organizuje ture je zabilježila rušenje Darvinovog luka.

"Nažalost, naši gosti su svjedočili događaju koji se dogodi jednom u istoriji. Darvinov luk se srušio pred njihovim očima. Nedostajat će nam", saopšteno je iz kompanije Aggressor Adventures.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti