"Znaš ti ko sam ja" na Grad teatru

U ponedjeljak, 26. jula, na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, biće izvedena predstava  „Znaš ti tko sam ja“, po tekstu i u režiji Ivana Penovića. Predstava je produkcija Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba.

Ivan Penović (1992.), diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Već sa prvim tekstovima, izvedenim tokom studija privukao je veliku pažnju kritike i publike. Pored pisanja, bavi se i režijom, a često i glumi u svojim predstavama. U poslednje dvije godine u zagrebačkom ITD-u izvođene su njegove predstave „Prijeđanje vublike 148“, u okviru evropskog projekta Performing Europe 2020. i predstava „Katalonac“. Penovićevo pozorište kombinuje savremeni stand-up i sumnju u mogućnost komunikacije, brišući granice između glumaca i publike, sa velikom dozom duhovitosti i mladalačke energije. Postavka autorske predstave "Znaš ti tko sam" prva je njegova saradnja sa zagrebačkim HNK.

Reditelj Ivan Penović, o predstavi kaže: “Ova predstava je zasnovana na likovima po uzoru na djela Stjepana Zanovića i pjesnika Miroslava Zanovića iz osamnaestog vijeka. Glumačke improvizacije stvoriće tekst performansa, koristeći istorijske zapise (Pavel Apolonovič Rovinski, Mihail Ivanovič Barsukov) i novije romantizovane biografije pomenutih istorijskih ličnosti (Milo Dor, Robert Bacalja). Zaplet će se od istorijskih činjenica i istorijskih ličnosti sa sudova 18. vijeka pretvoriti u apsurdni i izmišljeni materijal, pa će se pored navedenog, kao polazište koristiti poznati ‘Kralj Ubu’ Alfreda Žarija. Predstava će se fokusirati upravo na istorijske odnose, izvrtanje činjenica, stvaranje nelinearnog toka, variranje stila između stand-up-a, prezentacije seminara i drame”.

Režiju je uradio Ivan Penović, scenografiju Filip Triplat, dok su muziku komponovali Karlo Mrkša i Filip Triplat. U predstavi igraju: Livio Badurina, Bernard Tomić, Silvio Vovk, Lana Barić i Nina Violić.

Molimo publiku da se striktno pridržava epidemioloških mjera tokom izvođenja programa XXXV festivala „Grad teatar“ (nošenje zaštitnih maski i dezinfekcija na ulazu su obavezni).

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti