Novo društvo građana osnovano u Budvi: "Budvanski građanski Savez"

U Budvi je osnovano novo društvo građana “Budvanski gradjanski savez”, čije saopštenje prenosimo u cjelosti: 

"Postovani građani, s obzirom na to da nas je 3/4 clanova opštinskog odbora GP URA, zbog neslaganja sa politikom vrha Pokreta, podnijelo ostavke krajem septembra ove godine, i da je 90% svih aktivnih i pasivnih članova nakon toga istupilo iz Pokreta, podržavajuci naše stavove i razloge, kao ozbiljni ljudi, svjesni odgovornosti prema sebi i prema građanima naše Opštine, odlučili smo da nastavimo naše započete aktivnosti, ali ovog puta kao udruženje gradjana pod imenom “Budvanski građanski savez”.
S zadovoljstvom mogu da konstatujem da interesovanje gradjana za nas Savez postoji, koje i ovom prilikom pozivamo da nam se priključe u što većem broju, kako bi svi zajedno mogli dati doprinos, da nas grad učinimo boljim nego što je danas.
Nažalost, dosadašnji “vlasnici” našeg grada doprinijeli su tome, da će generacije morati da ga popravljaju, da bi ga doveli do sređenog grada na pravnom, ekonomskom, finansijskom i organizacionom nivou, kakav se podrazumijeva za grad koji pretenduje da bude metropola crnogorskog turizma.
Kao udruženje cemo se baviti isključivo lokalnim temama. 
Pod tim podrazumijevamo: vladavinu prava, borbu protiv nepotizma I protekcionizma, korupcije i profesionalne nesposobnosti, i težnju ka razvoju u kojem će ekonomsko-nezavisan građanin biti stožer demokratskog drustva.
Bit ćemo posvećeni: zaštiti životne sredine, sprečavanju devastacije i unistenja kulturno istorijskih resursa i njihovo dalje unapredjenje.
Podsticaj zapošljavanja i socijalne sigurnosti svih slojeva društva u našoj lokalnoj zajednici bit će takodje prioritet našeg Saveza. Zalagat cemo se za socijalno pravedno društvo, sa posebnom brigom o licima sa invaliditetom, socijalnim potrebama i penzionerima.
Dakle, bavit ćemo se svim pitanjima koja uticu na javno obrazovanje, gradjanskim inicijativama, protesnim pokretima, unapređenjem polozaja etickih I manjinskih grupa u nasoj lokalnoj zajednici, kao i punu podrsku mladim generacijama.
Takodje, kroz nase aktivnosti potencirat cemo I izgradnju dodatnih zdravstvenih sistema, neophodnih predskolskih I skolskih ustanova, djecijih igralista i sportskih terena.
Bit cemo spremni na saradnju, saveznistvo I dijalog sa svim organizacijama civilnog drustva, sindikatima, pojedincima I svim politickim partijama koje su posvecene I iskazuju spremnost na prosperitet I dobrobit naseg grada.
Da li cemo kao udruzenje gradjana nastupiti na narednim lokalnim izborima to jos uvijek nijesmo razmatrali, a I zbog cinjenice da niko osim DPS-a ne zna vrijeme njihovog odrzavanja, kao I to da li ce izbora uopste biti, jer I sada vladaju mimo izborne volje gradjana.Da zakon vazi za njih, bili bi odavno politicka proslost, pritom bi I krivicno odgovarali za politicku korupciju koja im omogucava da se ovako arogantno ponasaju.
Gradjani konacno sve vide, I vjerujemo da nikad vise nece dati podrsku onima koji su ih toliko puta prevarili I opstinski budzet nemilosrdno opljackali. Upravo, to je razlog sto se kontinuitet vlasti u Budvi, na ovako grcevit nacin odrzava.
Na kraju poruka gradjanima: nema viska radnih mjesta, nego ih fali, tako da se ne bojite vi koji mislite da od DPS-a zavisite. Da pojedinci iz njihovih redova nijesu ovoliko krali, bilo bi posla I za jos jednu Budvu.
O stanovima, koji su poslije zdravlja najvaznije pitanje za svakog gradjanina, I koji su trebali I mogli biti odavno rijeseni po povoljnim uslovima za veliki broj podstanara koji zive u nasem gradu, da I ne govorimo."

Radomir Glendza, predsjednik “ Budvanskog gradjanskog saveza”

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti