Peković od Top Hilla i Maximusa zaradio 33 hiljade

Kompanija „Top Hill“, koja gazduje najpopularnijim diskotekama na ovom dijelu Jadrana, kotorskim „Maximusom“ i budvanskim „Topl hill-om“, vlasništvo proslavljenog košarkaša Nikole Pekovića, prošlu godinu završila je sa dobitkom od svega 33.318 eura. To stoji u finansijskom izvještaju koji je ova firma nedavno predala Poreskoj upravi Crna Gore.

Da im 2017. i nije bila berićetna, svjedoči i podatak da su godinu ranije završili sa pozitivnim neto rezultatom od 214.841 euro, dok je 2015. završila sa dobitkom od 349 hiljada eura.


Imovina „Top Hill- a“, kako stoji u izvještaju, je procijenjena na 2.9 miliona eura i odnosi se na poslovne prostore, koje kompanija ima u vlasništvu u kotorskoj Citadeli, gdje se nalazi „Maximus“.
Peković je krajem prošle godine priznao u jednom od intervjua srbijanskim medijima, da on stoji iza ove budvanske firme „Top Hill, o, navodeći da je kupio na licitaciji, jer je bila u stečaju.


Inače u Centralnom regustru privrednih subjekata firmu „Top Hill“ osnovala je of šor kompanija „Domino investment“ sa Maršalskih ostrva, a izvršni direktor je Dragan Panić, koji je takođe izvršni direktor u Pekovićevoj firmi „ Spencer & Hill“, koja jevlasnik bečićkog hotela „ Mediteran“.
„Top Hill“ je avgustu 2016. postala vlasnik „Maximusa“, koji je prethodno sudski izgubila Zoja Dudić, udovica ubijenog Dragana Dudića Frica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti