Prvi Spark.me govornici

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj, i koja se po prvi put organizuje u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je najavio ime prvih govornika konferencije – Anab Džein (Anab Jain) i Džeremaju Ovijanga (Jeremiah Owyang).

Džein je TED govornica, dizajnerka, filmska producentkinja, i suosnivačica Superflux, svjetski priznate kompanije koja inovacijama iz oblasti dizajna i tehnologije pokušava da nam približi svijet budućnosti.

Kombinujući dizajn, tehnologiju i film, Džein nastoji da navede ljude da na svijet gledaju kritički, slikovito predstavljajući sve moguće ishode naših odluka. Dobila je priznanja od kompanije Apple, UNESCO-a, Svjetske organizacije za dizajn (World Design Organization) i Innovate UK, dok su njeni radovi bili izloženi u nekim od najvećih galerija i muzeja svijeta, kao što su Muzej moderne umjetnosti u Njujorku (MoMA), Viktorija i Albert muzej u Londonu, Galeriji nauke u Dablinu i Nacionalnom muzeju Kine.

Džein je član odbora Broadway Cinema i London School of Economics Media. Njen TED govor iz 2017. godine pod nazivom „Zašto je bitno da pokušamo da zamislimo različite budućnosti“, je zabilježio više od 1,6 miliona pregleda na internetu.

 

Ovijang se smatra svjetskim autoritetom za razvoj programa koji pospješuju inovativnost korporacija. Tokom svoje višedecenijske karijere, Ovijang je sarađivao sa gigantima kao što su Adobe, Electrolux, Wells Fargo, Nestle, Cisco, Western Union, Visa, Colgate, Yum, Pepsi i mnogi drugi.

Bilo da se radi o korporativnim inovacijama, razvoju autonomne tehnologije ili načinu na koji tehnološki razvoj utiče na naše blagostanje, Ovijang se bavi analizom novih tehnologija, procjenjujući njihov potencijal za rast, mogućnosti koje pružaju i načine na koje dovode do promjena u ponašanju i očekivanjima korisnika. Ovijang je suosnivač Kaleido Insights, istraživačke konsultantke kuće koja pomaže velikim kompanijama da se povežu sa svojim klijentima koristeći nove tehnološke trendove. Osnivač je i izvršni direktor Catalyst Companies, savjeta koji okuplja velike kompanije i podstiče razmjenu znanja na polju tehnologija i inovacija. Takođe je suosnivač Altimeter Group, konsultantske kuće koja se bavi istraživanjima u oblasti strategije i novih tehnologija.

Ovijang je prepoznat mislilac i strateg čiji su radovi objavljivani u časopisima kao što su The Wall Street Journal, The New York Times, USA Today i Fast Company. Njegov blog, Web Strategist, se smatra jednim od najboljih online publikacija na temu načina na kojekorporacije mogu da se povežu sa svojim klijentima uz pomoć interneta i novih tehnologija. Ovijang se našao na listi „Ko je ko” magazina Silicon Valley Business Journal, dok je Time magazin proglasio njegov Twitter profil jednim od onih koje treba pratiti.

 

Karte za konferenciju Spark.me 2019 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije - www.spark.me.Cijena karte je 300€, ali zainteresovani mogu kupiti svoju kartu po promotivnoj cijeni od 150€ do 14. marta.Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske kartekoje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, ačija cijenaiznosi svega 50€. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (25-26. maja), startap takmičenju (25-26. maja),ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (25. maja). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

 

Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj, se organizuje u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, jednom od najvećih auditorijuma u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da će se Spark.me održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena - .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje. Spark.me nudi priliku učesnicimada o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko580 učesnika konferencije iz 28 država širom svijeta, među kojima će naćilidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

 

Za više informacija o Spark.me 2019 posjetite zvanični sajt konferencije na adresi www.spark.me, Facebook stranicu www.facebook.com/sparkdotme, Twitter nalog www.twitter.com/sparkdotmei Instagram nalog www.instagram.com/sparkdotme/

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti