Autorski projekat „IZMEĐU DANA I NOĆI“ Anastazije Miranović

CITADELA Fashion Castle 2018. u subotu, 21.07...u 20.30h premijerno promoviše budvansku Citadelu za novu crnogorsku modnu scenu autorskom kolekcijom „ Između dana i noći“ Anastazije Miranović. Namjenski rađena modna kolekcija „Između dana i noći“ , nazvana po čuvenoj Lubardinoj slici , istoričarke umjetnosti i modne dizajnerke, dr Anastazije Miranović, premijerno je predstavljena u sklopu oblježavanja 110 godišnjice rođenja Petra Lubarde u okviru DEUS-a u decembru 2017., u JU Muzeji i galerije Podgorice, među autentičnim Lubardinim djelima. Međutim, starogradska, budvanska Citadela „pod vedrim nebom“, čini prirodan ambijent omiljenih vizura velikog maestra kičice i dodatno događaj tematski kontekstuira s prelijepom scenom Citadele.

Pečat na šest privremenih objekata

Komunalna policija i inspekcija zapečatila je šest privremenih objekata na Jazu, jer zakupci nijesu imali rješenja o radu.

Opština postavila kabine i tuševe na Pizani

Opština Budva postavila je kabine i tuševe na starogradskoj plaži Pizana, koja je od ove hodine javno kupaliste.

Ministarstvo sporta nagradilo osvajače medalja na evropskom prvenstvu u ju-jitsu sa 18.500 eura

Ju-jitsu reprezentativci Crne Gore, na nedavno završenom seniorskom prvenstvu Evrope u Poljskoj (Gliwice/30.05 – 03.06 2018.) postigli su zapažene rezultate, osvojivši ukupno devet medalja i to dvije zlatne, dvije srebrne i pet bronzanih. Tim povodom, u Ministarstvu sporta priredjen im je prijem, na kojem je ministar sporta Nikola Janović čestitao crnogorskim džiju-džicu borcima na osvojenim odličjima, ističući da će Ministarstvo sporta u ime Vlade Crne Gore i ovoga puta nagraditi njihova sportska dostignuća. ,,Osvajačima medalja na prvenstvu Evrope u Poljskoj, opredijelili smo ukupno osamnaest ipo hiljada eura, u nadi da će se i sa takmičenja koja im predstoje do kraja godine, vratiti sa medaljama”- kazao je ministar Janović, ohrabrujući ih da zadrže kontinuitet u postizanju odličnih rezultata.

Budžet Univerziteta 22.6 miliona eura

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je na danas održanoj sjednici utvrdio zahtjev za budžetskim sredstvima Univerziteta za 2019. godinu, u ukupnom iznosu od 22.625.080,19 eura.

Porto Montenegro otvorio Centar za inovacije

Centar za inovacije, biznis zona za preduzetnike i freelancer-e, otvoren je u Porto Montenegru – radni prostor koji funkcionise kao kancelarija za sve one kojima je ista potrebna na par sati ili rade na terenu. Centar se nalazi u zgradi Zbirke pomorskog nasljeđa.

Savjeti mladim Jugoslovenkama pred polazak na ljetovanje: Mladići koje treba izbegavati...

Tekst iz maja 1973:

Bliži se trenutаk kаd ćete vi, i još stotine hiljаdа mlаdićа i djevojаkа, spаkovаti kofere i krenuti nа ljetovаnje. Bez obzirа koliko ćete dаnа ostаti, svаkаko želite dа svi budu prijаtni. Vjerovаtno u potаji priželjkujete neku ljubаvnu romаnsu. Nemа teškoćа u privlаčenju muškаrаcа dok ste mlаdi, opremljeni mini-hаljinom, mаksi-nаočаrimа i preplаnule kože, аli morаte od početkа dobro dа motrite dа ne privučete pogrešnu vrstu muškаrаcа.

Sаmo tаko uspjećete dа ljetovаnje protekne doistа divno.

Zаto pročitаjte ovih nekoliko sаvjetа i docnije provjerite dа li su vаm korisno poslužili.

Šampionat u dugom pušenju cigara

U subotu 21. jula, u hotelu Splendid, sa početkom u 20.00 h, biće održan Montenegro CSWS - Kvalifikacioni turnir i otvoreni Šampionat Crne Gore u dugom pušenju cigara. Svjetski rekord u dugom pušenju drži Alexander Shagai iz Rusije sa vremenom 3 sata i 6 minuta. Cigara koju koriste takmičari Macanudo Inspirado Marevas proizvodi se specijalno za Cigar Smoking World Championship - CSWC.

Tragom Mediale u Modernoj galeriji

Izložba „Tragom Mediale“ biće večaras u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve otvorena u Modernoj galeriji u Starom gradu Budva.

Saniteko Boats u marini Porto Montenegro

Nautički salon kompanije Saniteko Boats novi je sadržaj u marini Porto Montenegro, koji svojoj svojom sjajnom ponudom plovila, motora i nautičke opreme i saradnjom nautičkim brendovima kao što su Princess, Sessa Marine, Invictus, Suzuki, Mar.co, Simrad, Frateli Aprea, Sacs, Simrad sjajno dopunjava već izvanrednu ponudu marine Porto Montenegro.

Page 1 of 277

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja