Opština asfaltira i parking kod Pošte

Opština Budva započela je asfaltiranje parking platoa kod gradske Pošte. Ovim se nastavljaju radovi na uređenju parkirališta. Iako u gradu je otvoreno nekoliko novih parking prostora, ipak nedostatak parkinga je više nego ikad izražen, jer gotovo da nema slobodnog i besplatnog parkirališta u gradu. Osim toga svaka od ustanova, pa cak i Mitropolija crnogorsko primorska postavila je rampe i time ispred svojih objekata zabranila slobodan parking.

Održano Opštinsko takmičenje recitatora

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u subotu, 18.maja održano je Opštinskotakmičenje recitatora. U takmičarskom dijeluučestvovali su učenici tri osnovne škole napodručju opštine Budva: OŠ “Stefan MitrovLjubiša”, “Druga osnovna škola” i OŠ “MirkoSrzentić” iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ “Danilo Kiš”. Recitatori, njih 25, takmičili su se u tri kategorije: od prvog do petog razredaosnovne škole - devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda - 10 recitatora i u srednjoškolskoj kategoriji šest recitatora. Žiri u sastavu: Svetlana Ivanović, Predrag Zenović i Marija Majkić Ivetić donijeli su odluke o najboljimtakmičarima. Prva tri mjesta u kategoriji od 1. do5. razreda osvojili su: Leona Vujanović, Anastasija Rajković i Darija Lautašević. U kategoriji od 6. do 9. razreda nagrađeni su: Sofija Stanišić, Lara Pejović i Petra Vujanović, a u srednjoškolskoj kategoriji kao najbolji recitatoriizdvojili su se: Marija Vlaović, Damjan Vujačić i Jovana Bubanja.

Protokol o bratimljenju vatrogasnih službi

Protokol o bratimljenju Službe zaštite i spašavanja Budve i Službe zaštite i spašavanja njemačkog grada Biberach-a potpisan je juče.

Daj krv, spasi život - 23.05!

Društvo dobrovoljnih savalaca krvi “Radivoje Pima”, kompanija “Megapromet” i kompanija Tradeunique organizuju 23. maja veliku akciju dobrovoljnog davanja krvoDaj krv, spasi život” . Akcija se održava na prvom spratu shoping centra TQ Plaza i trajaće od 8 do 13 časova. Budite humani, dajte krv!!!

Svečani program u manastiru Gradište 22. maja

Povodom slave manastira Gradišta i poslužbice Buljarice - Sv. Nikole Ljetnjeg (22. maj), kao i obilježavanja 800 godina pravoslavne Srpske arhiepiskopije i Zetske episkopije (1219-2019), uprava ovog manastira priređuje bogat svečani program koji se ovim putem najavljuje.

Novi Spark.me najavljeni govornik Lars Silberbauer

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj, i koja se po prvi put organizuje u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime novog govornika konferencije Spark.me 2019 – Lars Silberbauer (Lars Silberbauer). Silberbauer je potpredsjednik Viacom Digital Studios, odjeljenja Viacoma koje je zaduženo za kreiranje i distribuciju digitalnog sadržaja nekih od globalnih lidera u industriji zabave, kao što su MTV, Nickelodeon i Comedy Central. 

Repertoar Cadmus bioskopa 23.05 - 29.05

Dvije godine ne objavljuju koliko primaju funkcioneri

Opština Budva pune dvije godine na svome sajtu ne objavljuje koliko iznose zarade lokalnih funkcionera.

Umjetnički program Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore

Sekretarijat za društvene djelatnosti Vas poziva da u ponedeljak 20. maja u 19h na Trgu pjesnika prisustvujete i uživate u umjetničkom programu Centra za očuvanje kulture manjinskih naroda Crne Gore, u cilju promocije i afirmacije multikulturizma modernog crnogorskog društva.

Diskoteke na šetalištu i lokali u crvenoj zoni - ostaju do 1. oktobra

Ministarstvo održivog razvoja i turizma zvanilčno je na svome sajtu objavilo izmjene i dopune Programa privremnih objekata za period od 2019. do 2023., u kome je jasno naznačena „crvena zona“ u kojoj su se našla 13 privremenih objekata na budvanskom šetalištu koji „ostaju“ , još samo ovoga ljeta. Rok do kada mogu raditi je 1. oktobar, a do 31. oktobra moraju biti uklonjeni.

Page 1 of 343

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja