Oktoberfest stiže u Budvu

Festival piva „Oktoberfest Montenegro“ ove godine će po prvi put biti održan na crnogorskom primoriju. Ljubitelji piva će u gradskom parku u Budvi 21. i 22. septembra moći da uživaju u dobroj muzici i raznovrsnim ukusima ovog napitka.

Repertoar Cadmus bioskopa 20.09. - 26.09.

Pravila učestvovanja u manifestaciji Zagonetna šetnja

Opština objavila uputstvo :

Nova kompanija ne želi sve zaposlene: Otkazi za 120 radnika Montenegro Airlinesa

Sa ponudom koja je Vladi Crne Gore stigla za kupovinu Montenegro airlinesa, na površinu je isplivao i dugogodišnji problem navionalne avio-kompanije – višak zaposlenih.

Poziv za volontere i volonterke Omladinskog kluba Opštine Budva

Pozivamo vas da se prijavite za jednu od volonterskih pozicija, direktno se uključite u rad jednog od programa, steknete nova znanja, vještine i poznanstva. Tokom ove školske godine možete da se oprobate u ulogama:

Novi vrtić svečano otvaranje

Uručivanjem ključeva ministru prosvjete Damiru Šehoviću, gradonačelnik Budve Dragan Krapović svečano je danas otvorio savremeni vrtić u kompleksu "TQ Plaza" u centru grada. Opština Budva besplatno je ustupila 700 kvadrata poslovno - stambenog prostora u TQ Plazi Javnoj predškolskoj ustanovi "Ljubica Jovanović – Maše", a poznate građevinske kompanije iz Budve i Crne Gore u rekordnih 45 dana svojim donacijama i angažovanjem radne snage osposobile su prostor u kome boravi 190 mališana.

Privremena obustava saobraćaja tokom dječije manifestacije „Zagonetna šetnja“

Opština Budva u saradnji sa UNDP-ijem i ove godine organizuje manifestaciju za djecu pod nazivom “Zagonetna šetnja", u sklopu proslave "Evropske nedjelje mobilnosti" i "Svjetskog dana bez automobila", koja će se održati u petak 21. septembra sa početkom u 11 časova.

Na Jadranskom sajmu od 19. do 23. septembra na programu su tri sajamske manifestacije

U godini jubileja, kada Jadranski sajam proslavlja 50 godina rada zemlja partner sajamske manifestacije je Narodna Republika Kina. Posredstvom specijalizovanih sajamskih platformi, na ove tri međunarodne sajamske manifestacije,  predstaviće se 89 direktnih i indirektnih izlagača iz 19 zemalja, i to: Crna Gora, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Albanija, Kosovo, Kina, Malta, Finska, Austrija, Švedska, Švajcarska, Italija, Turska, Holandija, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Portugalija. Svakako je kuriozitet i činjenica da se od ukupnog broja izlagača na ovogodišnjem Sajmu prvi put predstavlja 61,5%. Već tradicionalno, i ove godine na sajmu je prisutan veći broj inostranih kompanija, koje ove godine čine 60 % ukupnog broja izlagača.

Komunalci odnijeli 17 hiljada tona smeća na Možuru

Komunalno preduzeće je do početka septembra na sanitarnu deponiju Možura iz Budve odnijelo nevjerovatnih 17.3 hiljada tona smeća. Direktor budvanskog preduzeća Radovan Bauk odbacuje tvrdnje opozicije da je grad ovog ljeta bio prljav, navodeći da da su komunalci i po 18 sati radili dnevno kako bi grad održavali čistim.

Kula od sjećanja i druge priče“ Sava Markoča u Spomen domu „Reževići“ u Reževićima

Promocija knjige priča „Kula od sjećanja i druge priče“ autora Sava Markoča iz Bara biće održana u srijedu u 19 časova u Spomen domu „Reževići“ (JU Muzeji i galerije Budve) . Na promociji će govoriti mr Branka Čvorović, odgovorna urednica programa Radio Budve, Milica Vučinić, spisateljica i koreografkinja, kao i autor, dok će moderatorka večeri biti mr Milica Stanić Radonjić, poslovna sekretarka JU Muzeji i galerije Budve.

Page 1 of 292

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja