Konferencijski turizam

Konferencijski turizam

U cilju daljeg razvoja i promocije MICE turizma, Crnogorski kongresni biro (MCB) je u periodu od 09-13 oktobra, domaćin novinaru prestižnog časopisa „ICJ“, gospodinu Ivu Baumann-u. Cilj njegove posjete je izrada destinacijskog izvještaja kojim će se promovisati ponuda Crne Gore u ovoj oblasti turizma na njemačkom turističkom tržištu. Destinacijski izvještaj finansiraju NTOCG i Lokalna turistička organizacija Budve, a posjeta se realizuje u saradnji sa članovima kongresnog biroa. Magazin će biti distribuiran direktno na 17.000 donosioca odluka većih njemačkih kompanija i 1.000 incentive agencija. U saradnji sa ovim magazinom početkom sljedeće godine planira se realizacija studijske posjete za bitnije kompanije/organizatore događaja sa ovog tržišta. 

Tokom boravka u Crnoj Gori, gospodin Baumann će se upoznati sa ponudom koju Crna Gora ima za ovaj vid turizma, kongresnim sadržajima i ponudom u nekim od najznačajnijih hotela: „Splendid Conference and Spa“, “Maestral“, „Avala Resort and Villas“, „Forza Mare“, "Astoria", „Ramada“, „Bianca Resort and Spa“. Gospodin Baumann će u okviru ove posjete, biti gost kompanijama „Porto Montenegro“ i „Aman Sveti Stefan“ i posjetiti vinski podrum „Šipčanik“, specifičan objekat gdje je moguće organizovati prijeme i gala večere. 

 

Kako je avio dostupnost destinacije jedan od bitnih faktora putovanja, što je posebno karakteristično za ovu ciljnu grupu, planiran je sastanak i sa predstavnicima kompanije „Montenegro Airlines“. 

 

Crna Gora postaje sve prepoznatljivija destinacija za organizaciju putovanja iz oblasti MICE (meetings, incentives, conferences/congresses, events) turizma. Ovaj vid turizma je od izuzetnog značaja za Crnu Goru kao turističku destinaciju, imajući u vidu visokokvalitetni turizam, platežne goste i činjenicu da se ova putovanja odvijaju tokom vansezone. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, odnosno njen Kongresni biro, će u saradnji sa hotelima koji raspolažu kongresnim sadržajima i agencijama specijalizovanim za ovu vrstu turizma i tokom 2014. godine nastaviti sa daljim aktivnostima na promociji Crne Gore kao idealne destinacije za organizaciju konferencija, kongresa, motivacionih putovanja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja