11 stvari koje će nas pretvoriti u ribe

Na internetu se mogu kupiti stvari koje nas približavaju moru toliko da postanemo dio njega. Odvojili smo vam 11 najinteresantnijih proizvoda, koji se mogu kupiti, pa ako imate novca za pokazivanje, možda je bolje da ga ovako pokažete, prije nego novim ML-om po korzu.

Jedno je plivati sa delfinima ili u kavezu s ajkulama, a drugo je izgledati kao jedan od njih. Velika investicija ali izuzetno atraktivno: http://seabreacher.com

 

Za 40 minuta ronjenja za nekih 120 eura možete imati sopstveni podvodni mini skuter: BladeFish Seajet

Bladefish-Sea-jet-650x650.jpg

Easybreath Snorkel Mask će vam promijeniti ronjenje za 50tak eura. Usta vam neće biti ispunjena disaljkom, a ugao gledanja je ogroman.

easybreathing-snorkel-mask.jpg

 

EGO Semi-Submarine nije baš prava podmornica, više nalik ovim turističkim brodovima - podmornicama koje imamo u Boki i Budvi ali izuzetno zabavno.

EGO-650x262.jpg

 

Jetovator vam dozvoljava da skijate po površini vode, zaranjate i iskačete po desetak metara u vis. Jedino što košta oko 8.000 eura. 

jetovator-650x349.jpg

 

Ričard Branson ima tri ovakve. Ide brzinom od 6 čvorova i zaranja do 30 metara ispod površine vode, a izgleda kao da je ispala iz jednog od Bondovih filmova.  Pogledajte je ovdje: Necker Nymph Submarine Sea Plane

necker-nymph-650x435.jpg

 

Interesantno rješenje za disaljku. Ne spada sa glave i ne dozvoljava da vam voda uđe u usta.

Powerbreather.jpg

 

Ukoliko vam smeta da nosite tešku scuba opremu ovo je rješenje za vas. Power Snorkel pluta na površini i omogućava vam da budete pod vodom 70 minuta.

Powersnorkel-650x487.jpg

 

Zanimljivo i ekološko rješenje francuskog dizajnera. Ide brzinom od oko 6 mph na - pedale! Link - scubster

scubster-sub.jpg

 

Južnokorejski dizajner Jeabyun Yeon na stranici Yanko Design postavio je svoju viziju gadgeta uz pomoć kojeg bi ljudi mogli biti kao ribe pod vodom. Masku je nazvao Triton, a radi na principu škrga, tako što iz vode izvlači kiseonik.
Da bi ga koristili, treba u usta staviti dio kao i kod obične disaljke. Na obje strane protežu se dva dijela koja bi trebala funkcionisati kao škrge kroz koje se filtrira kiseonik.
Ipak, u pitanju je koncept koji se tek treba pokazati na djelu.

Triton-Underwater-Oxygen-Respirator-1.jpg

 

I za najdublji džep - lična podmornica za pet putnika. Link - Five Person Exploration Submarine

u-boat-worx-c-explorer-5-five-person-exploration-submarine-6-650x433.jpg

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti