Aerodromi, Nacinalni parkovi i Telekom potvrdili pozitivne statistike TO

Aerodromi,Nacinalni parkovi i Telekom potvrdili pozitivne statistike TO 

Prema zvaničnim podacima JP Aerodromi Crne Gore za jul 2013, promet aviona na podgoričkom aerodromu iznosio je 636, a na tivatskom 1.064, što daje ukupan promet aviona od 1.700, a što je za 13% više nego u istom periodu prošle godine.  Takođe, prema podacima JP Aerodromi Crne Gore, u julu 2013, promet putnika na podgoričkom aerodromu iznosio je 95.163, a na tivatskom aerodromu 190.017, što za mjesec dana daje promet putnika od 285.180, koji je dakle za 19% veći od prošlogodišnjeg. 

 

Podaci dobijeni od JP Nacionalni parkovi Crne Gore pokazuju rast broja posjetilaca u julu mjesecu 2013. godine u odnosu na isti period prošle godine za 14%

Takođe, značajno su povećani i prihodi u Nacionalnim parkovima koji iznose 150.462 eura, što predstavlja povećanje u odnosu na jul mjesec 2012. godine za čak 46%

 

Na kraju, u prošloj nedjelji, prema podacima crnogorskog teleoperatera Telekom, zabilježen je porast broja roaming korisnika u odnosu na isti period 2012. godine. 

Naime, kompanija Telekom je u prošloj godini, u periodu od 5. do 11. avgusta imala 40.155 roaming korisnika u Crnoj Gori, dok za isti period ove godine taj broj iznosi 50.215 korisnika, što predstavlja povećanje za 25%.

 

U Crnoj Gori, prema evidenciji Nacionalne turističke organizacije boravi 114.971 turista.To je kako se ističe za šest odsto bolja popunjenost kapaciteta u odnosu na sredinu avgusta prošle godine.

 

http://primorskenovine.me/index.php/vjesti/item/163-aerodrom-u-tivtu

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti