Airbnb započinje novu saradnju sa hotelima

Airbnb i SiteMinder, vodeći sistem za upravljanje smještajnim kapacitetima, riješili su da zajedničkim snagama olakšaju poslovanje malim hotelima. Saradnja ove dve kompanije je opisana kao “globalno partnerstvo hotelijerstva i tehnologije”, a hoteli već mogu da je “isprobaju” od marta mjeseca ove godine.

Osim što će mali hoteli dobiti mogućnost da budu uvršteni u ponudu Airbnb sajta, njihove rezervacije će biti direktno povezane sa sistemom za upravljanje hotelom i to u realnom vremenu.

Ipak, hoteli koji dolaze u obzir kada je ova saradnja u pitanju, treba da zadovolje određene uslove. Moraće da imaju specifičan dizajn, odnosno da budu jedinstveni objekat sa kvalitetnom uslugom. Ovo “otvara vrata” kako butik hotelima, tako i drugim manjim objektima koji zadovoljavaju ove uslove. Iako su manji hoteli i do sada sarađivali sa kompanijom AirBnb, to su radili nezavisno.

SiteMinder već sarađuje sa više od 28.000 hotela. Kako ističu u ovoj kompaniji, među njima ima dosta interesovanja za mogućnost da se hoteli pojave na sajtu Airbnb.

 

Kako ističe osnivač SiteMinder-a Majk Ford (Mike Ford), ovo partnerstvo će omogućiti gostima koji traže visok nivo ugostiteljstva i autentično lokalno iskustvo da lakše nađu hotelski smeštaj. Sa druge strane, hoteli će moći da privuku veći broj gostiju, s obzirom na veliku popularnost Airbnb sajta.

ARRIVE Hotel Palm Springs; Izvor: press.atairbnb

 

Kako bi se hotelima to isplatilo, preporučuje im se da u slučaju ove saradnje, Airbnb ponude nižu cenu nego drugim sajtovima za rezervaciju smeštaja. Na taj način bi konačna cijena koju gost plaća bila konkurentna sa onom koju bi platili i na drugim sajtovima. To, sa druge strane, opravdava i činjenica da je njihova provizija niska.

Treba uzeti u obzir da ima mnogo pitanja na koja hoteli trenutno nemaju odgovor. Na primjer, nije poznato koliko će saradnja hotela sa Airbnb na ovaj način uticati na direktnu prodaju. To zavisi i od toga na koji način će ova kompanija reklamirati hotele sa kojima sarađuje, kao i od toga da li će nuditi akcije i popuste koji će rezultirati nižom cijenom nego što hotel to zahteva.

Može se aplicirati preko ovog linka, a više na više pitanja možete naći odgovore ovdje.

 

 

hotelijeri.com

 
 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti