Akcija spasavanja na moru: Policijski službenici spasili sedam ruskih državljana sa jedrilice

Službenici Uprave policije MUP-a – Regionalnog centra granične policije „Jug“ su juče, u akvatoriji Budve, izveli akciju traganja i spasavanja kojom prilikom su sa jedrilice spasili sedam državljana Ruske Federacije.

Naime, juče u popodnevnim časovima policijski službenici su izveli akciju traganja i spašavanja službenim plovilom i sa jedrilice imena „Nana“ izvršili spasavanje sedam ruskih državljana.

Službenici RCG policije Jug su prethodno primili poziv od Uprave pomorske sigurnosti u kojem je policijskim službenicima saopšteno da se na uzburkanom moru, na udaljenosti na oko četiri nautičke milje jugozapadno od ostrva Sv. Nikola, nalazi jedrilica kojoj je motor pokvaren. Policijski službenici Jedinice granične policije Budva su po pozivu odmah isplovili službenim plovilom i na navedenoj poziciji pronašli plovilo odnosno jedrilicu „Nana“. Sa jedrilice su uspješno prekrcali sedam lica – državljana Ruske Federacije na službeno plovilo.

Ustanovljeno je da su ova lica u dobrom zdravstvenom stanju i da im nije potrebna medicinska pomoć. Takođe je utvrđen identitet vlasnika plovila koji je ruski državljanin a o čemu je obaviješten inspektor za sigurnost pomorske plovidbe Lučke kapetanije Bar

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti