Američki magazin o Crnoj Gori: Ova zemlja je najperspektivnija ljetna destinacija u Evropi

Američki magazin "Travel off path" smatra da je Crna Gora najperspektivnija, ali ujedno i najpodcijenjenija ljetna destinacija u Evropi.

Oni navode kako Crna Gora vrijedi za jednu od najekonomičnijih opcija za ljetovanje, gdje u hotelima s pet zvjezdica možete prenoćiti za 138 američkih dolara, a za razliku do drugih mediteranskih destinacija, odlična je i za one s manjim budžetom.

"Bilo da se radi o udobnim omladinskim hostelima i pansionima, ili pristupačnim, ali dobro opremljenim AirBnB-ovima, oni će i dalje moći uživati u crnogorskom suncu bez velikog finansijskog udara", navodi ovaj magazin.

Objasnili su da Crna Gora odlikuje bogatim sadržajem i dostupnošću, koje prati lijepo vrijeme, kristalno čisto more i neprocjenjivo kulturno bogatstvo. Preporučuju posjetu i NP Durmitor, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Kao najpoželjnije destinacije navode obalu Bokokotorskog zaliva gdje je, kako kažu, "teško odabrati" omiljeno mjesto. Najvećim "konkurentom" smatraju Kotor koji privlači milione posjetioca svake godine. Preporučuju i posjetu Risanu, Tivatu i Perastu koji su poznati po svom srednjovjekovnom naslijeđu

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti