Autorsko veče Miljana Nikolića

Autorsko veče pjesnika, esejiste i književnog kritičara Miljana Nikolića biće priređeno večeras  u holu Akademije znanja u organizaciji Narodne biblioteke Budve sa početkom u19 časova. O Miljanovom stvaralaštvu govoriće književni kritičar, doktorand Milorad Durutović.

Miljan Nikolić, književnik, književni kritičar, esejista, pjesnik, novinar, rođen je u Hrvatskoj, u Zagrebu, 18. avgusta 1977. godine. Od 1992. godine živi u Crnoj Gori, u Podgorici. Filološke studije, Odsjek za srpski jezik i južnoslovenske književnosti, završio je u Nikšiću.
Pjesme su mu zastupljene u četiri zbornika poezije: „Dan poslije budućnosti“ (1999), „Fluid“ (2006), „Sedam noćnih rukopisa“ (2007) i „Savremeno srpsko pesništvo u Crnoj Gori “ (2008).
Priređivač je i koautor knjige poezije „Predio u praskozorje” (2008).
Objavio je dvije knjige pjesama „Uvod u Itaku“ (2014), u izdanju edicije „Hododarje“, Matice srpske iz Crne Gore i „Leptirov pir“ (2019), u izdanju edicije „Novi talas“, Udruženja književnika Crne Gore.
Od Udruženja književnika Crne Gore (2022) dobio je književnu nagradu „Vidovdanska povelja“ za kritičko-esejističku valorizaciju savremene srpske književnosti u Crnoj Gori.
Urednik je rubrike za poeziju u časopisu „Stvaranje“ (časpopis Udruženja književnika Crne Gore) i novinar je Radija Crne Gore 1 (emisija „Kulturna panorama“).
Sa pjesnicima alternativne scene organizovao je pjesničke večeri u Podgorici, Nikšiću i drugim gradovima u Crnoj Gori, a osnivač je i pank sastava „Razdor“.
Na društvenim mrežama objavljuje, veoma originalne i specifične, audio-video resitale, tj. interpretacije svojih pjesama.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti