Bečki ledeni san ove godine na 9.500 kvadratnih metara

Glavni grad Austrije i druge pandemijske zime nudi zimsku čaroliju na svježem zraku. Najveće klizalište u srcu austrijske prijestolnice otvara se 19. januara. Na površini od čak 9.500 metara kvadratnih stanovnicima Beča će pružati zabavu sve do 6. marta.

Klizači svih uzrasta će biti oduševljeni inovativnim 27. izdanjem Bečkog ledenog sna, jednog od najvećih klizališta na otvorenom u svijetu, koje će ove godine biti najveće do sada. S početnih 1.600 metara kvadratnih 1996. godine klizalište se 2019. proširilo na 9.000 metara kvadratnih na dva nivoa, a 2022. je njegova površina porasla za dodatnih 500 metara kvadratnih. Bečki gradonačelnik Michael Ludwig naglašava značaj sportova na otvorenom:

"Veoma mi je važno građanima ponuditi sigurne doživljaje u gradu, čak i u ovim izazovnim vremenima. Stoga sam zadovoljan što se Bečki ledeni san ponovo može održati na Rathausplatzu, uz poštovanje mjera zaštite od koronavirusa. To znači da se svi ljubitelji ovog sporta mogu sigurno klizati na svježem zraku. Eistraum ne promiče samo kvalitet života u gradu, već i zdravlje bečkog stanovništva - kako fizičkog tako i psihičkog.", prenosi klix.ba.

Nove atrakcije na gornjoj platformi pružiti će čaroban pogled na ledenu stazu koja vodi kroz prekrasno osvijetljen park ispred Vijećnice. Dvije odvojene zaleđene površine će uveseljavati najmlađe i početnike koji mogu vježbati klizanje na ledu. Pored toga, grad će bečkim vrtićima i školama ponovno omogućiti besplatno klizanje radnim danima od 10 do 16 sati.

Kako bi se izbjegle gužve na ulazu, ove se godine ulaznice mogu kupiti online, gdje posjetioci ostvaruju 10 posto popusta. Ulaznice sadrže QR kod koji se učitava na ulazu i imaju ograničeno vrijeme trajanja. U skladu sa mjerama vrijedi 2G pravilo, tj. posjetioci na ulazu moraju priložiti potvrdu o vakcinisanju ili preboljenoj bolesti, a obavezno je i nošenje zaštitne maske koju je dozvoljeno skinuti za vrijeme klizanja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti