Becki Milton iz Porto Montenegra jedri preko Atlantika

Britanka Becki Milton, koja u kompaniji Adriatic Marinas radi kao menadžer prodaje za britansko tržište, od prethodnog vikenda predstavlja „Porto Montenegro Jaht Klub“ na velikoj prekookeanskoj ARC regati koja je sa Kanarskih ostrva krenula prema Karibima.

Becki je dio je četvoročlane posade 20-metarskog britanske jedrilice „Mustique“ koja se takmiči u konkurenciji skoro 200 brodova iz cijelog svijeta sa ukupno više od 1.000 članova posade, a koji su krenuli na regatu dugu impozantnih 2.700 milja od Las Palmas na Kanarima do luke Sent Lucia u Karipskom moru.

sa_starta_regate_1.jpg

Manji broj ljudi koji učestvuju na ARC-u su profesionalni regatni jedriličari, a većina su entuzijasti i zaljubljenici u more i jedrenje, pa tako Atlantikom sada plove i porodice sa djecom, razni menadžeri, advokati ili ljekari. Regata će trajati blizu mjesec dana, a vremenski uslovi u ovo doba godine preko Atlantskog okeana, prilično su loši.

Becki Milton se jedrenjem intenzivno bavi preko pet godina i intenzivno se zalaže za promociju Crne Gore kao destinacije za regatno i rekreativno jedrenje. Članica je „Porto Montenegro Jaht Kluba“ i redovni učesnik na svim lokalnim regatama, a naglašava da najviše uživa u jedrenju na okeanima: „Volim offshore jedrenje jer je to jedan od rijetkih  sportova u kojima svoje vještine može testirati kako individualno, tako i kao član tima, odnosno posade broda. Biti na moru u tišini i miru, i pritom ne moći vidjeti kopno nigdje na horizontu, je izvanredno oslobadjajuće i opuštajuće iskustvo“, objašnjava Milton koja ima veliko iskustvo u jedrenju preko čitavog Atlantika i koja nerijetko i po mjesec dana ostaje na brodovima kojima jedri.

posada_jedrilice_MYSTIQUE.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti