Belgijski travel bloger: “Crna Gora ima sve što je Belgijancima potrebno tokom odmora”

Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Briselu organizovala je studijsku posjetu jednog od najpoznatijih belgijskih travel blogera i osnivača brenda Vetexbart.be – Barta Melisa.

Bart će u pratnji svog saradnika i fotografa Nick Helsen-a boraviti u posjeti Crnoj Gori u periodu od 12. do 17. septembra, nakon čega će najljepše krajeve naše zemlje predstaviti svojim čitaocima.

Cilj njihove posjete je prvenstveno upoznavanje sa gastro ponudom, kao i ponudom aktivnog odmora, a imajući u vidu da prvi put borave u Crnoj Gori žele da upoznaju i sve ostale segmente naše turističke ponude. Tokom prvih dana boravka u destinaciji, uživali su u mediteranskoj kuhinji i vinskoj ponudi Herceg Novog, Perasta, Kotora i Budve. Pored toga, imali su priliku da obiđu zaleđa, stare gradove, ali i da se oprobaju u avanturističkim sportovima na vodi.

“Upravo smo proveli puna dva dana u Crnoj Gori i već smo oduševljeni zadivljujućom ljepotom ove nevjerovatne zemlje, koja većini Belgijanaca još uvijek nije dobro poznata. Crnogorsko primorje nam je za ovako kratko vrijeme ponudilo brojna nezaboravna iskustva, od ukusnih vina Herceg Novog, panorama koje oduzimaju dah, pa sve do avanturističkih sportova na vodi u Budvi i gostoprimstva tradicionalne porodice koja nas je naučila kako da pripremamo domaća jela“, kazao je Bart Melis.

Belgijski travel bloger Bart Melis i fotograf Nick Helsen će tokom narednih dana u Plužinama, Kolašinu, Gusinju, Plavu i na Žabljaku imati priliku da uživaju u ukusima tradicionalne crnogorske kuhinje, u aktivnostima kao što su zipline iznad Pivskog jezera i rafting na Tari, da obiđu Biogradsko jezero, kao i da uživaju u hikingu na nestavarnim vrhovima Prokletija.

„Nick i ja se već neizmjerno radujemo što ćemo naredna četiri dana u Crnoj Gori, između ostalog, istraživati prirodu. Spustićemo se zip lajnom iznad Pivskog jezera, popeti se na neke vrhove oko Prokletija i posjetiti čuveno Crno jezero“, poručio je belgijski travel bloger.
 

Kako ističe, na svojoj web stranici i društvenim mrežama će sa zadovoljstvom predstaviti Crnu Goru kao turističku destinaciju, a tu mogu pronaći i brojne savjete za putovanja.

„Ova zemlja ima sve što je Belgijancima potrebno tokom njihovog idealnog odmora, posebno predivnu prirodu, fantastičnu obalu, zanimljivu istoriju i možda najvažnije od svega – jedinstveno i lokalno kulinarsko iskustvo“, zaključio je Bart Melis.

Pored NTO, svoju podršku u organizaciji posjete travel blogera i fotografa iz Belgije, dali su i strateški partner NTO CG -  agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Herceg Novog, Kotora, Budva, Kolašina, Gusinja, Plava, Park prirode Piva, kao i hoteli Casa del Mare, Casa di Pino i Bianca Resort&Spa.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti