Besplatan kurs na temu “nove budućnosti” održivog turizma u Crnoj Gori

Ministarstvo ekonomskog razvoja organizuje besplatan kurs za izgradnju kapaciteta pod nazivom “Unapređenje znanja i vještina za izgradnju nove budućnosti pametnih i održivih turističkih destinacija” za
zainteresovane kandidate i preduzetnike iz Crne Gore u oblasti održivog turizma.

Kurs će se održati onlajn u periodu od 25. januara do 8. februara 2021. godine. Ukupno trajanje kursa iznosi 40 sati i biće strukturiran u četiri modula koji će se sastojati od stručnih teorijskih prezentacija, grupnog kritičkog razmišljanja i diskusija na temu, i analize biznis slučajeva (case study), kao i individualnog rada na razvoju hipotetički novih eksperimentalnih ruta/itenerera u prekograničnim oblastima Crne Gore, Albanije i Italije.

Cilj ovog kursa za igradnju kapaciteta je unapređenje razumijevanja i dalji razvoj znanja i vještina preduzetnika za osmišljavanje „nove budućnosti“ održivog turizma u Crnoj Gori.

Polaznici ovog kursa će stečeno razumijevanje i nova znanja iskoristiti za kreativnost i osmišljavanje inovativnih novih eksperimetalnih itinerera prekograničnog turizma, u jednoj od sledeće dvije važne oblasti sa potencijalom za dalje širenje:


1. sport i priroda
2. kulturno/istorijsko naslijeđe/lokalna agrohrana

Rok za prijavu je 19. januar 2021. do 14h.

Sve detalje o samom Kursu i prijavnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

Kontakt osoba: projekt menadžer Ranko Zeković (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Kurs realizuje u okviru IPA CBC Projekta NEST, a više informacija o samom projektu NEST možete pogledati na zvaničnoj web stranici projekta: https://nest.italy-albania-montenegro.eu/

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti