Besplatan prevoz za srednjoškolce

Učenicima srednjih škola sa prebivalištem u Budvi, koji se školuju u Baru, Kotoru, Tivtu i Cetinju, ubuduće će biti obezbjeđen besplatan autobuski prevoz.

TO Budva će u ukupnim troškovima prevoza učestvovati u iznosu od 80%, dok participaciju od 20% od cijene karte, u skladu sa odredbama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju i posebnog pravilnika, Ministarstvo prosvjete uplaćuje školama.

„Opština Budva je već ranije donijela Odluku o besplatnom prevozu učenika i penzionera linijama gradskog i prigradskog saobraćaja, na teritoriji cjelokupne opštine, pa je inicijativa predsjednika naše organizacije da odluku proširimo još jednom veoma važnom kategorijom naših mladih sugrađana koji se školuju van grada u kojem žive, izuzetno opravdana i odgovorna“ – ističe Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva.

U okviru projekata iz oblasti društveno-odgovornog poslovanja i razvoja destinacije kao zajednice koja omogućava bolji i kvalitetniji život svih građana, Izvršni odbor TO Budve donio je odluke da se za nesmetano funkcionisanje Osnovne škole „Mirko Srzentić“ u Petrovcu izdvoji iznos od 4.000 eura, dok se za adaptaciju igrališta za djecu sa smetnjama i poteškoćama u razvoju, JU Dnevni centar „Biseri“ opredjeljuje 11.000 eura.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti