Beton umjesto prirode: Fotografija gradilišta na Zlatiboru izazvala negativne reakcije u Srbiji

Nakon što je objavljena na Twitteru fotografija sa Zlatibora u susjednoj Srbiji izazvala je niz komentara i kritika tamošnje javnosti, a čini se da se planina pretvorila u gradilište.

Zlatibor se smatra jednom od najposjećenijih turističkih destinacija u Srbiji, a ovaj planinski centar ima najdužu turističku tradiciju među planinama ove zemlje.

Dok se ranije spominjao po jedinstvenoj prirodi, pošumljenim predjelima i prostranim livadama, čini se da se u posljednje vrijeme za Zlatibor veže pojam gradilišta.

Iako je van centra ove turističke destinacije priroda ostala netaknuta, naseljeni dio podsjeća na gradilište.

Fotografija objavljena na Twitteru pokazuje nove višespratnice u izgradnji, a "nova estetika" izazvala je bijes javnosti.

Poredeći gradnju na Zlatiboru sa svjetskim skijaškim centrima kritikovali su nadležne uz poruku da je izgled centra odraz tragedije i sunovrata društva.

Izvor: klix.ba

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti