Bloomberg: Beč je jedna od najboljih turističkih destinacija u ovoj godini

Američki poslovni portal Bloomberg i britanski list Independent uvrstili su Beč na listu najboljih turističkih destinacija za ovu godinu.

Kako je saopštila vlast glavnog grada Austrije, Bloomberg je Beč proglasio ove godine jedinom evropskom prijestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu.

Bloombergove preporuke za putovanja,kako prenosi klix.ba,  za koje su napomenuli da se objavljuju jednom godišnje, ubrajaju se među najutjecajnije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prije toga je online izdanje Independenta također svrstalo austrijsku prijestolnicu među najbolje svjetske turističke destinacije u 2022. Ocijenjen je kao centar kulture u Evropi. Među najvećim vrlinama Beča navedeni su bogata kultura i dobra infrastruktura.

Kako je navedeno, Beč je pridobio urednike Bloomberga inovativnim hotelima koji povezuju historijski šarm s modernim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom te kulinarskim bogatstvom. Slična je i ocjena Independenta, koji pored kulinarskog, kulturnog i historijskog naslijeđa, poseban naglasak stavlja na novu klimatski prihvatljivu noćnu željezničku liniju do Pariza. Isti stav po pitanju linije Pariz - Beč je zauzeo i britanski Financial Times.

"Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke destinacije. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada za podršku turizmu obećavaju i imaju učinka", izjavio je Peter Hanke, član bečke vlade u resoru za finansije, privredu, rad, međunarodne odnose i bečka javna preduzeća.

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti