Bogat junski kalendar dogadjaja u Porto Montenegru

Regate, turniri, koncerti i izložbe koje će biti organizovane ovog juna u Porto Montenegru odlična su uvertira za dinamično ljeto koje je pred nama. Bogat junski kalendar događaja u tivatskoj marini i naselju jedan su od razlog boravka i većeg broja gostiju tokom cijelog mjeseca.

Treću godinu za redom Jahting klub Porto Montenegro organizuje Inter Club Match Race. Ovo jedriličarsko takmičenje okuplja profesionalne timove iz cijele Evrope. Match Race je dvobojsko jedrenje u kome se timovi između sebe nadmeću u dvije identične jedrilice, principom svaki sa svakim. Takmičenje počinje u petak 5. juna brifingom ekipa u 19h u Jahting klubu, a traje do nedelje 8. juna kada će se održati finale.

 

Seriju međunarodnih izložbi i uzbudljivih umjetničkih sadržaja koje su planirane za ovo ljeto otvara galerija Space SBH sa Kariba, izložbom Afterglow kojom će biti predstavljeni novi umjetnički radovi vodeće međunarodne umjetnice Nicole Etienne u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru. Izraz Afterglow odnosi se na blijedi ili ružičast sjaj koji se vidi u zoru ili sumrak, a termin se takođe odnosi na osjećaj ugode ili euforije. Pejzaži ove umjetnice su raskošni kako u boji, tako i u teksturi. Sva djela su rađena nanošenjem nekoliko slojeva ulja pomiješanog sa bakrom, srebrom i bijelim zlatom, a neki od radova su rađeni i kristalima i poludragim kamenjem. Radovi Nicole Etienne mogu se naći u svim najvažnijimm javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta. Izložba u Porto Montenegru će trajati od 19. do 30. juna, svakog dana od 15 do 22h, a koktel i druženje sa umjetnicom povodom svečanog otvaranja planirani su za 20.jun u 20 sati.

Nicole_Etienne1_1-1.jpg

 

Posljednjeg vikenda juna u Porto Montenegru biće održan Festival hrane i vina, u sklopu kojeg će se predstaviti i SuperWine, salon vina koji okuplja najprestižnije evropske vinarije u luksuznom ambijentuLido kompleksa. Gastronomski doživljaj vikenda upotpuniće najbolji izlagači autentičnih crnogorskih proizvoda u tek otvorenom ambijentu Ljetnje bašte preko puta hotela Regent, ali i posebne ponude restorana u naselju. SuperWine, dio Festivala hrane i vina, predstavlja salon inspirisan željom danajprestižnije evropske vinarije predstave svoja vina istaknutim gostima na posebnom mjestu, kakav je luksuzni ambijent bazena Lido. Poziv za učestvovanje poslat je pažljivo odabranim vinarijama, a svoj dolazak potvrdile su neke od najboljih vinarija Evrope.

Bogat junski kalendar pripremio je i Jahting klub Porto Montenegro. Oni koji uživaju u jedrenju znaju da Jahting klub svakog četvrtka organizuje sesije jedrenja na BLU26 jedrlicama u popodnevnim satima pri zalasku sunca. Škola jedrenja za djecu organizuje se svake srijede, u dvije sesije, u jutarnjim i popodnevnim satima.  Više informacija o svim regatama, zainteresovani mogu dobiti putem adrese Jahting kluba Porto Montenegra: pmyc@portomontenegro.com.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti