Bogat novogodišnji program oduševio posjetioce na promotivnom događaju u Sarajevu

U cilju promocije na tržištu regiona Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) organizovala je promotivni događaj u Sarajevu, koji je okupio veliki broj posjetilica i predstavila turističku ponudu na humanitarnom bazaru.

Bogat zabavni program i domaći lokalni specijaliteti okupili su veliki broj ljudi, koji su se na ovaj način upoznali sa ponudom Crne Gore za zimsku turističku sezonu. Prazničnu atmosferu u Sarajevu upotpunili su zvuci Gradske muzike Budva i nastup folklornog društva “Crna Gora“, a NTO CG je za najmlađe pripremila poklon paketiće.

”Gotovo svake godine novogodišnje praznike provodim u Crnoj Gori i danas smo zahvaljujući vama osjetili djelić te atmosfere. Djeca su uživala u programu koji ste pripremili, a posebno su ih iznenadili novogodišnji pokloni koji ste im uručili. U planu nam je da ove godine posjetimo sjever Crne Gore i par dana provedemo na primorju”, poručila je Nadežda Zahirović koja je prisustvovala promotivnom događaju u Sarajevu.
Ovom prilikom, NTO CG je predstavila novogodišnji program u svim gradovima i atraktivne aranžmane tokom zimskih mjeseci, a jedan od posjetilaca je poručio da Crna Gora ima nastupe najpoznatijih muzičkih izvođača.
”Primijetio sam da je većina regionalnih muzičkih zvijezda ove godine kod vas. Pošto sam veliki fan Čole, dolazim u Kotor, a vjerovatno ću odmor nastaviti u Kolašinu. Poslije više od dvije godine korone svi smo se uželjeli dobre zabave i ovakvih dočeka i siguran sam da će ove godine provod biti nezaboravan”, kazao je Martin Galić iz Banja Luke.

Promotivnom događaju u Sarajevu prethodila je odlično medijiski ispraćena pres konferencija na kojoj su lokalne turističke organizacije predstavile atraktivne programe za predstojeće praznike i zimsku turističku sezonu. Tom prilikom, savjetnik direktorice NTO CG Amel Dedeić izjavio je da se nada odličnoj posjećenosti sjevera Crne Gore.
”Pored novogodišnjeg programa u više gradova, gdje će biti vodeće regionalne muzičke zvijezde, fokus je na ski centrima. Upoznali smo prisutne sa cijenima, kao i sa pripremljenim aranžmanima. Iako je inflacija uradila svoje, cijene su i dalje konkurentne, te očekujemo uspješnu zimsku turističku sezonu”, zaključio je Dedeić.

Promocija u Bosni i Hercegovini je bila i prilika da NTO CG u saradnji sa Ministarstvom vanjiskih poslova Crne Gore učestvuje i na ovogodišnjem Međunarodnom humanitarnom bazaru u Sarajevu. Na crnogorskom štandu su se našli domaći lokalni proizvodi i suveniri iz različitih krajeva naše zemlje, a poseban segment je zauzela promocija projekta ”Dobro. Bolje. Domaće”.
Imam brojne uspomene iz Crne Gore, a današnji bazar mi je probudio sjećanja na te lijepe dane. Oduševili su me ručno rađeni suveniri koje sam kupio za poklone prijateljima”,  naveo je Ivo Lukić koji je posjetio crnogorski štand.

Crnogorski štand privukao je ogromnu pažnju na ovogodišnjem bazaru, a tom prilikom NTO CG je donirala vaučer za trodnevni turistički aranžman u vrijednosti od 500 eura, za koji su posjetioci bazara imali priliku da licitraju.

S obzirom na to da smo suprug i ja ljubitelji zimskih sportova, par dana ćemo provesti na crnogorskim planinama. Uspjeli smo da nađemo vrlo povoljan aranžman, a danas smo vidjeli da je pripremljen i bogat zabavni porgram, te ćemo sigurno otići i na neki koncert”, poručila je  Almedina Hamzić.

Kompletan prihod od ovogodišnjeg bazara namijenjen je za humanitarne svrhe, a u fokusu su institucije i organizacije koje se bave djecom sa invaliditetom i problemima u razvoju širom Bosne i Hercegovine.

Pored ambasade Crne Gore u BIH, podršku humanitarnom bazaru u Sarajevu pružila je i NTO CG, Privredna komora Crne Gore, lokalne turističke organizacije Podgorice, Cetinje, Žabljaka, Bara, Budve, Herceg Novog, Pljevalja i Rožaja, kao i kompanija IDEA.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti