BOJANA GOJKOVIĆ I TAMARA RADUNOVIĆ STEKLE PRAVO NA SPORTSKU PENZIJU OD 35 GODINE ŽIVOTA

Ministar sporta i mladih, Vasilije Lalošević, ugostio je danas nase bokserke Bojanu Gojković i Tamaru Radunović, osvajačice medalja na Evropskom prvenstvu za seniorke u boksu u Budvi,  Aleksandra Klemenka, predsjednika Bokserskog saveza Crne Gore i Davora Dokića, predsjednika bokserskog kluba  "Budva".

Lalošević je odao veliko priznanje nasim bokserkama, te istakao da su bile dostojni reprezenti crnogorskog sporta u Budvi.

Lalošević je saopštio bokserkama Gojković i Radunović, da su ovim rezultatom stekle pravo da od 35 godine primaju doživotnu mjesečnu sportsku naknadu kao priznanje za ostvareni uspjeh.

Predsjednik i mlade takmičarke upoznale su ministra sa pripremama za predolimpijski ciklus, kako bi se ostvarila norma za odlazak na Olimpijske igre, koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Bilo je riječi i o sportskoj infrastrukturi vezano za boks, te je konstatovano da i na tom polju ima mogućnosti za pomoć Ministarstva sporta i mladih i države, kako bi se crnogorskim bokserima
i bokserkama obezbijedili bolji uslovi za nesmetan razvoj.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti