Booking.com pokreće letove kroz partnerstvo širom Europe

Booking.com pokreće letove širom Evrope kroz partnerstvo s eTraveli.

Međutim, Booking.com partnerstvo sa eTraveli ne čini se previše djelotvorno jer će putnici i dalje morati skoknuti do idućeg posrednika poput – GoToGate-a kako bi dovršili svoju rezervaciju.

Ipak, ovo je partnerstvo još jedan korak u evoluciji Booking.com-a. Pod time se smatra da se Booking.com razvijao od posrednika u isključivo hotelskim uslugama, do priličnog efikasne internetske turističke agencije.

Ukoliko niste upoznati, eTraveli Grupa je osnovana 2000.godine sa sjedištem u Švedskoj, a predstavlja jednu od prvih firmi koja je ponudila online rezervaciju avionskih karata. S druge strane GoToGate je vezani agent za avionske karte, hotele, rentu automobila i događaje. Obje firme su svojevrsni posrednici u cjelokupnom postupku rezervacije avionskih karata i ostalih usko povezanih usluga preko različitih ustanovljenih kompanija.

Booking.com je otkrio sljedeći dio na svom putu prema tituli online turističke agencije s kompletnim uslugama – rezervacijom letova u sedam evropskih zemalja.
Vjeruje se da je ovo prvi put da je Booking.com ponudio samostalne rezervacije letova, osim putem sestrinske kompanije Kayak.

Sada je razlika u tome što kada putnici koji koriste web stranice Booking.com i mobilne aplikacije u Njemačkoj, Italiji, Španiji, Irskoj, Austriji, Belgiji i Holandiji odaberu prozorčić za rezervaciju leta, preusmjeravaju se na GoToGate, gdje mogu rezervisati letove od 650 avio kompanija do odredišta širom svijeta.

Prethodno potrošači bi odabirali prozorčiće leta koji su ih odveli do Kayaka. Kayak ih u određenom roku usmjerava avio kompqaniji ili internetskoj putničkoj agenciji kako bi se dovršila rezervacija. Ovaj postupak je zastupljen i danas na stranicama Booking.com, osim za gore navedenih 7 država.

Ukoliko se Booking.com dublje pozabavi letovima, može omogućiti rezervaciju leta direktno na svojim web lokacijama umjesto preusmjeravanjem korisnika na vezanu posredničku firmu.

Booking.com–ova dublja uključenost u letove je nastupila nakon što je Airbnb najavio pokretanju usluge letova kako bi postao punopravnija internetska putnička agencija.

 

 

izvor: megabooker.com

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti