Britanski mediji: “Crna Gora je savršena destinacija koja nudi luksuz po povoljnim cijenama”

U okviru aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG), Crna Gora je prikazana kao savršena destinacija za odmor koja nudi luksuz po povoljnim cijenama, kroz afirmativne članke u nekima od najpopularnijih britanskih medija.

Zahvaljujući studijskim posjetama koje je NTOCG organizovala za ugledne novinare i turističke agente iz Ujedinjenog Kraljevstva, fotografije i tekstovi o našoj zemlji krase najpoznatije britanske medije: Travel Weekly, Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Express i Daily Star, te pozivaju čitaoce da planiraju svoj odmor na raskošnoj destinaciji, od koje ih dijeli nepuna dva sata leta.

Između ostalog, Crna Gora se našla na naslovnici najuticajnijeg britanskog magazina posvećenog turističkoj industriji Travel Weekly, gdje je menadžer agencije „Hays Travel“, Luke Nicol, podijelio svoje pozitivno iskustvo boravka u Crnoj Gori.

„Sve je više turista koji traže: „mjesto za odmor koje je drugačije, ali da ne lete predaleko". Crna Gora je savršena i nudi luksuz po povoljnim cijenama. Turisti nakon pandemije sve više žele da priušte dobar odmor, ugode sebi i ne žele da rizikuju, nego slušaju lična iskustva i preporuke onih koji su posjetili destinacije“, rekao je Nicol.

Osim ove, reportaže o Crnoj Gori su objavljene i u čuvenim dnevnim novinama: Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Express i Daily Star, privlačeći pažnju čitalaca širom Velike Britanije i Irske.

Navedeni mediji su sa ukupnim dosegom od preko 720 hiljada čitalaca postavili Crnu Goru u središte pažnje britanske javnosti tokom januara i doprinijeli unapređenju imidža destinacije na tržištu Velike Britanije. Tokom narednih mjeseci, kao rezultat studijskih posjeta, očekuju se članci u medijima Bella Magazine, The Sun, Metro, Sunday Post (izdanje za Škotsku), TTG Luxuary Travel Trade magazine. Uz to, u cilju održavanja pažnje britanske javnosti i skretanja pažnje na destinaciju u periodu kada Britanci najčešće planiraju svoj naredni odmor, intezivne promotivne aktivnosti NTOCG se nastavljaju kampanjom u vodećim dnevnim novinama The Guardian i The Evening Standard.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti