Britanski novinar kroz turu kamperom uživa u Crnoj Gori

Britanski novinar Marcus Leach i njegova porodica u sklopu avanturističke ture kamperom borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori u periodu od 01-25. septembra, nakon čega će kroz reportaže svojim čitaocima predstaviti ljepote destinacije i života na točkovima.

Novinar eminentnih medija specijalizovanih za kamping turizam iz Velike Britanije: “Bailey of Bristol”, “Caravan and Motorhome Club”, “Practical Motorhome” tokom boravka u destinaciji uživa u prirodnim ljepotama Crne Gore, te prenosi pozitivne impresije svojim pratiocima na društvenim mrežama Instagram i Twitter.

“Ovdje smo tek šest dana, ali već smo potpuno oduševljeni zapanjujućom ljepotom zemlje koju smo jedva čekali da posjetimo otkako smo krenuli kamperom na turneju po Evropi. Rijeke, planine, jezera, guste šume i nepregledna prostranstva na sjeveru izgledaju tako magično, pa ne mogu ni da zamislim šta nas tek čeka u narednom periodu”, kazao je Marcus Leach.Britanski novinar je sa porodicom imao priliku da u okviru etno sela Grab otkrije divlju i očuvanu prirodu, a trenutno se nalazi u nacionalnom parku Durmitor za koji kaže da im je omogućio uživanje u očaravajućim pejzažima.

“Imali smo sreću da putujemo svuda po svijetu, ali mi smo saglasni da je ovo jedno od najljepših mjesta koje smo ikad posjetili. Moram reći da je potpuna privilegija probuditi se ovdje sa pogledom na nestvarnu prirodu i gledati kako se planine mijenjaju tokom dana. To je definitivno najljepši osjećaj koji čovjek može doživjeti ”, poručio je Marcus.U narednom periodu, britanski novinar Marcus Leach planira da zajedno sa svojom porodicom posjeti brojne kampove u okviru nacionalnih parkova Durmitor, Biogradska gora i Lovćen.

Pored Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, svoju podršku u organizaciji posjete novinara i njegove porodice, dali su i Nacionalni parkovi Crne Gore, kampovi Grab, Plužine i Ivan do na Žabljaku.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti