Broj gostiju u Budvi

Broj gostiju u Budvi

 

Popunjenost manja za jedan odsto

 

   Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi 45.858 gostiju, jedan odsto manje nego sredinom jula prošle godine- saopšteno je iz Turističke Organizacije Budve.

 

Inostranih turista je nešto više od 43 hiljade, što je 90 odsto ukupnog broja gostiju koji je smješten od Jaza do Buljarice.

  Hotelijeri su ugostili 12.825 gostiju, ili za dva odsto manje nego lani. Od ukupnog broja hotelskih gostiju, njih 12.538 su inostrani turisti, dok su ostali gosti iz Crne Gore.

  U odmaralištima je regostrovano 280 gostiju, za trećinu više nego u istom periodu prošle godine, dok je popunjenost privatnog smještaja na nivou prošlogodišnje. Naime, kućevlasnici su ugostili čak 32.512 gostiju, od kojih su 30.665 inostrani turisti.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti