"Budi u Budvi" i ove zime!

U susret novogodišnjim praznicima i u cilju podizanja kvaliteta sadržaja u periodu van glavne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva i ove godine organizuju manifestaciju „Budi u Budvi“ koju građani i turisti, a posebno oni najmlađi, sa radošću čekuju.

Od subote, 2. decembra svakog vikenda narednog mjeseca posjetioce očekuje bogat muzički i zabavni program na trgu ispred Starog grada, namijenjen prije svega djeci. Folklorni nastupi, plesni performansi, priredbe, dnevne žurke, kreativne radionice, dječije predstave, facepainting i još mnogo toga biće sastavni dio programa ove lijepe manifestacije. Među učesnicima programa su mališani iz lokalnih vrtića: „Moj svijet“, „Maštolend“, „Ljubica V. Jovanović – Maše“, zatim folklorno društvo „Stara Budva“, plesni klub „Kingdom“ i drugi.

Ovog vikenda program će početi u 11 sati i u subotu i u nedjelju, a podrazumijevaće kreativne radionice „Jesenji mali žuti padobranci“, priredbe lokalnih vrtića, nastup folklornog društva „Stara Budva“, akcije rent a party, facepainting i „Colors of Budva“, kao i animaciju „Jesenja žurka“ u organizaciji Kreativci.me.

Nakon završenog dječijeg programa, u subotu, 2. decembra od 13 sati na istom mjestu Turistička organizacija opštine Budva, reagujući na apel lokalne televizije i portala, organizuje akciju prikupljanja knjiga za budvanske biblioteke na otvorenom koje su sada nažalost skoro prazne. Svi zainteresovani mogu biti dio ove društveno-odgovorne akcije i donijeti po jednu do dvije dobro očuvane knjige u periodu do 15 sati, kojima će se obogatiti sadržaj ovih biblioteka koje pored toga što su izuzetno korisne, predstavljaju i svojevrsni ukras Budve.

Prikazivanje pet dječijih predstava biće organizovano u sali Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ od ponedeljka, 4. decembra do petka, 8. decembra svakog dana od 18 sati. Mališani, ljubitelji pozorišta za djecu imaće priliku da uživaju u predstavama kao što su „Lepotica i zver“, „Aladinova čarobna lampa“, „Pepeljuga“, „Mali Papagaj“ i „Zaleđeno srce – Elza“ u produkciji plesne škole „UV Dance“ iz Beograda.

U okviru manifestacije „Budi u Budvi“ u zoni Starog grada već su postavljeni i sportski tereni za košarku, fudbal, teqball, stoni tenis i šah, pa djeca, ali i odrasli mogu uživati u sportskim aktivnostima kada god to vremenske prilike dozvoljavaju. Važna informacija za ljubitelje šaha, naročito pripadnike populacije starijih jeste da se u hladnim i kišnim danima šah može igrati i u montažno-demontažnom objektu koji se nalazi na trgu, a koji je TO Budva postavila u cilju pružanja servisnih informacija građanima i turistima.

Manifestacija „Budi u Budvi“ realizuje se drugu godinu zaredom zahvaljujući pozitivnim reakcijama kako građana tako i turista koji su prošle godine u praznično raspoloženje zakoračili kroz igru, ples i zabavu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti