Budva: Berancu zbog nasilja nad suprugom i tastom 20 dana zatvora; 600€ kazni bog omalovažavanja policajaca

Okrivljeni B.Đ (1988) iz Berana, sa boravkom u Budvi osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

U postupku je utvrđeno da je u stanu u kojem živi sa svojom vanbračnom suprugom dana 10.11.2023.godine u ranim jutarnjim časovima izvršio fizičko i verbalno nasilje nad istom, da bi isto ponašanje izvršio i prema svom tastu. Radnje prekršaja su izvršene dok je žrtva nasilja držala dijete starosti 3 mjeseca u naručju.

“Osim kazne na čije je izdržavanje zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja upućen prije pravosnažnosti rješenja, izrečene su mu i zaštitne mjere: protjerivanje iz stana u kom boravi sa žrtvom, zabrana prilaska žrtvi nasilja na udaljenosti ne manjoj od 50 metara, te zabrana uznemiravanja i uhođenja žrtve nasilja u trajanju od godinu dana. U odvojenom postupku, on i okrivljeni M.T. (1992) iz Berana, sa boravkom u Budvi, oglašeni su krivima zbog prekršaja iz čl.11 Zakona o javnom redu i miru u produženom trajanju, izvršenih na štetu policijskih službenika OB Budva i kažnjeni novčanim kaznama u iznosima od po 600€ . Oni su sankcionisani jer je u postupku utvrđeno da nakon što su pozvani da daju izjave po prijavi žrtve nasilja u porodici, u prostorijama stanice policije Ob Budva dana 10.11.2023.godine u ranim jutarnjim časovima omalovažavaju prisutne policijske službenike koji su vršili javna ovlašćenja u vezi sa vršenjem poslova iz svoje nadležnosti.”, saopštio je predsjednik Suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti